Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Ihmiset

Etusivu « Tutustu työnantajiin « Oikeusrekisterikeskus

Oikeusrekisterikeskus

Hallinnonala: Oikeusministeriö
Toimiala: Oikeudellisten rekistereiden ylläpito, varallisuusrangaistusten täytäntöönpano ja hallinnonalan tietojärjestelmien kehittäminen ja ylläpito
Henkilöstömäärä: 120
Päätoimipaikka: Hämeenlinna
Kotisivu: www.oikeus.fi/oikeusrekisterikeskus
 


Tehtävät

Toiminta-ajatuksensa mukaisesti ORK on luotettava ja palveleva oikeusministeriön hallinnonalan asiantuntijavirasto, joka vastaa rekisterinpidosta ja tiedonhallinnasta, varallisuusrangaistusten täytäntöönpanosta sekä tietojärjestelmien kehittämisestä ja ylläpidosta.

Käytetyimmät rekisterimme ovat rikosrekisteri, sakkorekisteri, konkurssi- ja yrityssaneerausrekisteri sekä velkajärjestelyrekisteri. Huolehdimme mm. sakkojen ja erilaisten korvausten täytäntöönpanosta.

Toimintayksikkömme jakautuvat prosessien mukaisesti ja ovat erikoistuneet eri asiantuntijatehtävien hoitamiseen.

Tyypillisiä toimenkuvia

Täytäntöönpanosihteeri, täytäntöönpanoasiantuntija, rekisterisihteeri, rekisteriasiantuntija, it-suunnittelija, ylitarkastaja, kehityspäällikkö, toimialajohtaja.

Henkilöstön koulutustaustoista

Valtaosalla on keskiasteen tai alimman korkea-asteen tutkinto, johtotehtävissä toimivilla on ylimmän korkeakouluasteen tutkinto.

Visio

Kehittyneet tietojärjestelmät, luotettava rekisterinpito sekä tehokas täytäntöönpano lisäävät oikeusvarmuutta ja oikeusturvaa.

ORK:n arvot ovat: vastuullisuus, palvelulähtöisyys ja oikeudenmukaisuus.

Hyvä tietää meistä

Olemme yksi ja ainoa valtakunnallinen virasto tällä tehtäväkentällä. Asiakkaitamme voivat olla periaatteessa ketkä tahansa ja mistä päin maailmaa tahansa, oli sitten kyseessä sakon perintä tai esimerkiksi rikosrekisteriotteen antaminen. Järjestelmäkehityksen asiakkaita ovat oikeushallinnon toimintasektorit.

Teemme yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa, sidosryhmiämme ovat mm. poliisi, tuomioistuimet, ulosotto, syyttäjä ja vankilat.

Rekisterinpidossa erityispiirteenä on julkisuusperiaatteen noudattamisen ja toisaalta yksityisyydensuojan toteuttamisen huomioiminen. Valtaosa rekisteriemme sisällöstä on arkaluonteista tietoa. Tietoja luovutetaan henkilölle itselleen tai eri viranomaisille lainsäädännön asettamissa rajoissa.

Muut toimipaikat

Ei ole.


Kuva: Tarja Kinnunen


Oikeusrekisterikeskus
Kuva: Tarja Kinnunen

Tutustu meihin tarkemmin

Yhteystiedot

Oikeusrekisterikeskus
PL 157, 13101 Hämeenlinna
Vanajantie 10b
Vaihde 029 56 65631
Faksi 029 56 65703
oikeusrekisterikeskus(at)om.fi


 

 

« Takaisin sivulle: Tutustu työnantajiin

Tulostettava versio

Tietoa sivustosta

Sivu päivitetty 23.7.2013 © Valtiovarainministeriö, Valtiokonttori

Sivun ylälaitaan