Siirry suoraan sivun tekstisisältöön
Ihmiset

Etusivu « Tutustu työnantajiin « Verohallinto

Verohallinto

Hallinnonala: Valtiovarainministeriö
Toimiala: Verohallinto
Henkilöstömäärä: 5 300
Päätoimipaikka: Helsinki
Kotisivu: www.vero.fi
 


Tehtävät

Suomalainen hyvinvointi luodaan yhdessä, ja verohallintolaisilla on siinä tärkeä rooli. Verohallinto kerää yhteiskunnan käyttöön vuosittain yli 40 miljardia euroa verotuloja.

Verotulot ovat julkisen talouden merkittävin tulonlähde. Niillä ylläpidetään ja kehitetään yhteiskunnan palveluja. Huolehdimme siitä, että toimintamme on tuloksellista ja toimintavarmuutemme on hyvä.  

Tavoitteenamme on olla Suomessa ja kansainvälisesti arvioituna arvostettu organisaatio, yksi maailman parhaista verohallinnoista. Arvostuksemme perustuu siihen, että toimintamme on luotettavaa ja yhdenmukaista ja henkilökuntamme ammattitaitoista. Arvostustamme lisää myös se, että asiakkaiden hallinnollinen taakka vähenee ja asiakkaat ovat tietoisia verovaroin tuotetuista palveluista.

Tyypillisiä toimenkuvia

Verotuksen ammattilaisen uran alkuvaiheessa voit työskennellä esimerkiksi palkan- ja eläkkeensaajien, liikkeen- ja ammatinharjoittajien sekä yhtiöiden verotuksen ja valvonnan parissa. Työssä on hyvä tuntea verolainsäädäntöä, oikeuskäytäntöä ja kirjanpitoa. Tehtäviin antaa hyvät valmiudet tradenomin tutkinto, KTM, OTM tai HM. Hyvä tietotekninen osaaminen ja kielitaito (suomi, ruotsi, englanti) auttavat työssä onnistumisessa.

Jos haluat edetä urallasi, voit kehittyä asiantuntijaksi joko alueelliseen verotoimistoon tai valtakunnalliseen ohjaus- ja kehittämisyksikköön. Asiantuntijat tekevät mm. tulkinnallisesti vaativia ennakkoratkaisuja ja oikaisuja tai työskentelevät verotusprosessin hallinnan ja kehityksen parissa. Voit halutessasi keskittyä myös verotarkastukseen, missä pääset tekemään esimerkiksi yritysten kirjanpidon ja verotuksen tarkastuksia.

Verotuksen ammattilaisten tukena työskentelee moninainen määrä eri alojen osaajia. Hallintohenkilöstö, tietohallinnon ja viestinnän ammattilaiset sekä monet muut tukevat omalta osaltaan Verohallintoa suomalaisen hyvinvoinnin rakentamisessa. Valtakunnallinen organisaatiomme tarvitsee monenlaisia osaajia.

Kaikissa tehtävissämme tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja.

Henkilöstön koulutustaustoista

Yleisimmät tutkinnot ovat oikeustieteen kandidaatti/maisteri, ekonomi ja tradenomi. Tulevaisuudessa tarvitsemme yhä enemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita.

Verohallinnossa työskenteli vuonna 2012 noin 5 300 ammattilaista.

  • Perusaste 4,5 %
  • Keskiaste 12,7 %
  • Alin korkea-aste 37,7 %
  • Alempi korkeakouluaste 17,7 %
  • Ylempi korkeakouluaste 21,5 %
  • Tutkijakoulutus 0,5 %

Visio

Verohallinto on maineeltaan ja tuloksiltaan yksi maailman parhaista.

Hyvä tietää meistä

Meillä on palkkausjärjestelmä, joka ottaa huomioon tehtävien vaativuuden ja oman työsuorituksen. Työn ja vapaa-ajan yhdistäminen tehdään helpoksi työaikajoustoilla, kuten liukuvalla työajalla, työaikapankilla sekä tiivistetyllä tai pidennetyllä työajalla. Meillä on laadukkaat työterveyspalvelut sekä mahdollisuus kouluttautua ja laajentaa omaa ammattiosaamistamme erilaisilla kursseilla tai virkamiesvaihdolla kotimaassa ja ulkomailla.

Lisäksi saamme työsuhdematkalipulla tavanomaista edullisemmat työmatkat, voimme nauttia joka päivä normaalia kustannustasoa edullisemman lounaan sekä hankkia elämyksiä liikunta- ja kulttuuriseteleillä. Saamme käyttää joka viikko tunnin työaikaa työkykyä ylläpitävään toimintaan, hankkia kodin tietokoneeseen edulliset perusohjelmat, virkistäytyä työyhteisömme kanssa säännöllisesti, osallistua erilaisille kuntoutuskursseille tarpeen mukaan sekä vuokrata verohallintolaisille tarkoitettuja lomapaikkoja edullisesti.

Verohallinnossa noudatetaan valtion yleisiä virka- ja työehtoja.

Käytäviltä kuultua

Pysyvä kruununverotus alkoi Suomessa 1200-luvulla. Vuosisatojen kuluessa veroja on maksettu kruunulle, kirkolle, paikalliselle hallinnolle ja aatelismiehille. Veroja on maksettu mm. kruununkymmenyksinä ja veroesineinä eli veroparseleina, mutta vuodesta 1931 lähtien veroja on voinut maksaa vain rahana.

Muut toimipaikat

Verohallinto on valtakunnallinen viranomainen. Toiminnot on jaettu henkilöverotusta lukuun ottamatta verotusta hoitaviin valtakunnallisiin pääyksiköihin ja konsernin yhteisiin yksiköihin. Vuoden 2012 alusta myös henkilöverotusta ryhdytään hoitamaan valtakunnallisesti.


Verohallituksen logo
Verohallitus

Tutustu meihin tarkemmin

Täältä löydät verohallinnon esittelyn, avoimet työpaikat ja tietoa verohallinnon hoitamien tehtävien luonteesta.

Case tällä sivustolla

Yhteystiedot

Verohallinto
PL 325, 00052 VERO
Haapaniemenkatu 4 A, 00530 Helsinki
Puh. 020 612 000

« Takaisin sivulle: Tutustu työnantajiin

Tulostettava versio

Tietoa sivustosta

Sivu päivitetty 6.11.2013 © Valtiovarainministeriö, Valtiokonttori

Sivun ylälaitaan