Aluehallintovirastossa voit työskennellä melkein missä vain

Julkaistu 20.9.2022 klo 14.07

Aluehallintovirastossa tehdään töitä ihmisten ja alueiden parhaaksi. Hoidamme laaja-alaisesti kahdeksan ministeriön alaisuuteen kuuluvia tehtäviä. Meillä pääset kasvattamaan ammattitaitoasi – myös yhdessä työkavereiden kanssa ja työskentelemään lähes jokaisessa maamme kolkassa. 

Henkilöstömme osaa vaikka mitä 

Aluehallintovirastoissa työskentelee yhteensä noin 1 300 usean alan asiantuntijaa. Työtehtävien kirjo on hyvin laaja. Meiltä löytyy esimerkiksi lakimiehiä, eläinlääkäreitä, johdon assistentteja, projektipäällikköjä ja ylitarkastajia sekä laaja kirjo suunnittelijoita ja asiantuntijoita. Meillä voi olla esimerkiksi sosiaalihuollon, opetustoimen, terveydenhuollon, pelastuksen tai työsuojelun ylitarkastaja. Avin verkkosivuilta löydät tarkempaa tietoa henkilöstörakenteestamme: Töissä meillä

Työskentelemme todellakin monipaikkaisesti 

Suomessa on kuusi aluehallintovirastoa, joilla on yhteensä 13 toimipistettä. On siis työskentelypisteitä mistä valita. Avin verkkosivulta voi kurkata kunkin viraston toimipisteet: Aluehallintovirastot (avi.fi).

Työtä voi meillä tehdä niin moderneissa monitiloissa yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa kuin usein etänäkin. Kuten eräs avilainen asian on sanonut, avin vahvuudet työnantajana ovat:  

“Hyvät joustot työajoissa ja etätyömahdollisuus.  Toimii alueellisesti, ja omaa työtä voi tehdä muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla.” 

Minna Holtlund: Turku, Tampere ja Vaasa  

”Olen työskennellyt tarkastajana Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueella pian kaksi vuotta. Asun perheeni kanssa Turussa ja virkapaikkani on Tampereella. Työnantajani on mahdollistanut minulle työskentelyn kotoa käsin, lisäksi minulla on mahdollisuus mennä joko Tampereen tai Turun virastotalolle työskentelemään.  

Olen saanut opastusta ergonomiseen työskentelyyn kotioloissa, ja virastotaloilla meillä on monitilatoimistot, joista löytyy monipuolisesti työskentelytiloja niin itsenäiseen, hiljaiseen työskentelyyn kuin ryhmäideointiinkin. Kesällä työskentelin lisäksi mökiltä, vanhempieni sekä anopin luota ja kävin minä myös viikon ajan Vaasan virastotalolla työskentelemässä.  

Tiimimme työskentelee viidellä eri paikkakunnalla, joten etäpalaverit ovat iso osa arkeamme. Työtä tehdään yhdessä, hyvässä tiimissä, vaikka fyysinen välimatkamme saattaa olla satoja kilometrejä. Kahden kouluikäisen lapsen äitinä ja yhden sisäsiistiksi opettelevan nelijalkaisen emäntänä arvostan suuresti työnantajani mahdollistamaa joustavaa työn ja vapaa-ajan yhdistämistä.”  

Minna Holtlund ja koira. Minna Holtlund on ollut tyytyväinen avilainen kohta kaksi vuotta. Manu-koira arvostaa Minna-emännän työnantajan joustavuutta.

Haluaisitko tietää lisää meistä avilaisista? Tutustu muihin työntekijätarinoihimme Avin verkkosivuilla.

Me avilaiset osaamme arvostaa ammattitaitoisia kollegoita. Tule meille töihin rakentamaan oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa! Katso avoimet työpaikkamme verkkosivulta Valtiolle.fi ja seuraa meitä LinkedInissa