Assistentit ja assistenttiharjoittelijat kertovat, millaista valtiovarainministeriössä on olla töissä

Julkaistu 18.9.2019 klo 14.56

Valtiovarainministeriössä eli VM:ssä työskentelee useita assistentteja, joista moni on aloittanut uransa meillä assistenttiharjoittelun kautta. Millaista on olla assistenttiharjoittelija VM:ssä, entä miten työt jatkuvat assistenttina, kun harjoittelujakso on jo takana?

Assistentit ovat mukana VM:ssä monessa – heitä työskentelee joka osastolla ja laajassa skaalassa erilaisia projekteja. Tavoitteenamme on koota työyhteisöömme paras asiantuntemus ihmisistä, joita yhdistää halu kehittyä, kyky luoda uutta sekä tahto menestyä tulevaisuuden haasteissa. Etsimmekin ympäri vuoden joukkoomme myös uusia assistenttityön osaajia. Assistenttiharjoittelijoiden paikat julkaistaan ammattikorkeakoulujen rekrytointikanavissa yleensä syksyisin ja alkuvuodesta.

Millaista on assistenttiharjoittelun anti, entä mitä kaikkea assistentin työ voikaan kattaa ministeriössä? Katso videolta, millaista meillä on olla töissä – assistenttimme ja assistenttiharjoittelijamme kertovat! Videon Olga Ruhanen ja Jevgenia Neradko ovat juuri aloittaneet assistenttiharjoittelunsa ministeriössä, kun taas Wilma Såg ja Karoliina Ruohomäki ovat assistenttejamme, jotka ovat saaneet työpaikkansa harjoittelun pohjalta.

Katso kaikki videomme Youtubesta Merkityksellistä työtä -soittolistaltamme sekä lue lisää valtiovarainministeriöstä työpaikkana.