Kohtaamisia ständillä – rekrytointimessut Helsingin yliopistolla

Julkaistu 7.12.2017 klo 13.33

Valtiolle.fi osallistui valtiotieteilijöiden rekrytointimessuille 5.12.2017 Helsingin yliopistolla. Ständillämme oli vilkasta koko päivän ja oli upeaa huomata, että valtio kiinnostaa. Moni haki tietoa harjoittelupaikoista ja kesätyömahdollisuuksista.

Valtiotieteilijöiden rekrytointimessut 5.12.2017
Mikael Isoaho ja Tuuli Suomela kohtasivat valtiolle.fi-ständillä. Tuuli opiskelee sosiaali- ja terveystaloustiedettä ja Mikael on valtiotieteen maisteri ja työelämässä. Molemmat tulivat messuille hakemaan tietoa ja tutkailemaan työnantajien tarjontaa.

Osa opiskelijoista oli iloisesti yllättynyt messuista pääaulassa. Myös ykkösvuoden opiskelijoita oli aktiivisesti liikkeellä. Opiskelujen loppuvaiheessa olevia kiinnosti erityisesti se, voisivatko he lähettää avoimen hakemuksen, mikäli joku työnantaja erityisesti kiinnostaisi. Keskustelujen myötä monelle selvisi kuinka monipuolinen työnantaja valtio on.

Ständillämme keskusteltiin paljon muustakin työhön liittyvästä. Opiskelijoilla oli paljon konkreettisia kysymyksiä rekrytoinnista, kuten voiko työnantajille soittaa ja millainen on hyvä hakemus valtiolle. Vinkkasimme, että kyllä kannattaa soittaa ja työnantajiin voi tutustua esimerkiksi Valtiolle.fi-sivuston kautta.

Kiitos myös Puolustusvoimille, valtioneuvoston kanslialle, Verohallinnolle ja ulkoasiainministeriölle. Muodostimme yhdessä osaston, jota ei voinut olla huomaamatta.

Aila Särmälä
Kehityspäällikkö