Kokemuksia assistenttiharjoittelusta valtiovarainministeriössä

Julkaistu 15.12.2015 klo 9.33


Aloitin assistenttiharjoittelijana JulkICT:n digitalisaatioyksikössä SADe-tiimissä 10.8.2015. Työharjoitteluni on sujunut oikein hyvin ja työntäyteisesti SADe-ohjelman merkeissä. Elokuun lopussa olin mukana kahdella viimeisellä SADe-kuntakiertueella Turussa ja Vantaalla, joten sain niin sanotusti hyvän lähtölaukauksen harjoittelulleni ja käsityksen siitä, millaisia erilaisia asioita assistentti jou-tuu ottamaan huomioon tilaisuutta järjestäessä.

Syyskuun alussa pääsin mukaan auttamaan Kuntamarkkinoille 9.-10.9. Loppusyksy on muuten mennyt hyvin tiiviisti SADe-ohjelman juhlaseminaarin järjestelyjen merkeissä. SADe-ohjelman juhlaseminaari pidettiin 5.11.2015 Musiikkitalolla. Oli hienoa olla mukana järjestämässä tuota tilaisuutta ja koen oppineeni paljon uusia asioita sen kautta. Tämän lisäksi mukaan on mahtunut myös erilaisten kokousten järjestelyjä sekä kokouspöytäkirjojen valmisteluja.

Kaiken kaikkiaan koen, että aika VM:llä on kulunut hyvin nopeasti ja olen oppinut monia uusia asioita ja taitoja. Aluksi kaiken uuden oppimiseen kului paljon aikaa ja energiaa, mutta onneksi rutiineja alkoi syntyä pikkuhiljaa lisää eri tehtäviin. On ollut hauska huomata, miten paljon käytän-nön kautta voi oppia uutta! Työharjoitteluni jälkeen palaan tammikuussa 2016 Haaga-Heliaan, jossa kurssien käynti jatkuu ja opinnäytetyön työstäminen alkaa.

Suurkiitokset mukavalle SADe-tiimille kaikesta avusta ja tsemppauksesta syksyn aikana!

Tuuli Metsämäki