Suomen monipuolisin työnantaja - terveisiä Oikkareiden rekrymessuilta

Julkaistu 11.10.2017 klo 15.03

Valtion juristitiimi jutteli itsensä pyörryksiin kertoessaan oikkariopiskelijoille omista töistään ja laajemmin valtion tarjoamista juridisen alan töistä. Joka toinen vuosi Lakimiespäivien yhteydessä järjestettävät Oikkareiden rekrymessut houkuttelivat Finlandiatalolle perjantaina 6.10. suuren määrän alan opiskelijoita.

Töitä yhteiskunnan ytimessä

Valtiolla työskentelee vähintään 4.500 oikeustieteellisen koulutuksen saanutta henkilöä. Heitä tarvitaan jokaisessa valtion organisaatioissa, ympäri Suomen. Tehtävien skaala on laaja; lakimiehiä työskentelee mm. oikeuslaitoksen ja syyttäjälaitoksen tehtävissä, ministeriöiden lainvalmistelutyön parissa ja virastojen sisäisessä hallinnossa.

Tämän tiesi myös Helsingin yliopistossa kolmatta vuotta opiskeleva Antti Kovacs ja tuumi: ”Valtiolla on loputtomasti hommaa. Monipuolisempaa työnantajaa Suomesta tuskin löytyy.” Ja onneksi sellainen kiinnostaa myös Antti Kovacsia. Erityisen vilkkaana keskustelu kävi, kun Kovacs keskittyi juttelemaan valtioneuvoston kansliassa työskentelevän hankinta-asiantuntija Suvi Nevalaisen kanssa valtion hankintatoimesta. Teemaan liittyy valtion uusi Tutkihankintoja.fi -palvelu, jonka Nevalainen arveli myös Kovacsia kiinnostavan. 

Oikkari2017
Antti Kovacs ja Suvi Nevalainen pohtivat josko hankintatoimessa olisi jopa pientä mystiikkaa.

Päivä oli palkitseva myös valtion tiimiläisille

”Aivan ihania nuoria, innokkaita opiskelijoita. Upeaa huomata, että valtio kiinnostaa. Houkutella ei tarvinnut lainkaan. Olin itse asiassa tosi yllättynyt”, tuumi verohallinnossa erityisesti talousrikos- ja veropetosasioiden parissa työskentelevä asianvalvoja Jenni Koponen.

”Paljon konkreettisia kysymyksiä. Ihanaa, että ykkösvuoden opiskelijatkin olivat aktiivisesti liikkeellä. Koetin kehottaa kaikkia juttukavereitani tutustumaan virastojen nettisivustoihin, sillä viraston nimi ei useinkaan kerro vielä paljoa viraston laajasta tehtäväkentästä.”, kiteytti päivän antia lakimies Maria Porko. Porko toimii sosiaali- ja terveysministeriössä lainvalmistelijana, jossa hänellä työn alla tällä hetkellä erityisesti valinnanvapauslaki.

”Osastollamme kävi tosi paljon kiinnostuneita opiskelijoita. Tuntui myös siltä, että osa tuli nimenomaan juttelemaan meidän tiimimme kanssa. Osalla oli tosi selkeä visio siitä mitä haluavat tehdä. Ja ajatus siitä miten siihen päämäärään pääsee.”, kertoi erityisasiantuntija Anu Koivuluoma. Koivuluoma työskentelee oikeusministeriössä hallintotuomioistuimissa sovellettavan prosessilain kokonaisuudistusta valmistelevassa tiimissä.

”Myös harjoittelumahdollisuudet ja auskultointi kiinnostivat. Kansainväliset työtehtävät myös, kuten juuri käynnistynyt ulkoministeriön diplomaattiuran Kavaku-haku.”, lisäsi nuorten vastaajien rikosasioihin erikoistunut kihlakunnansyyttäjä Tapio Rasila Helsingin syyttäjänvirastosta.

Kiitos kaikille messuvieraille ja valtion energiselle tiimille!

Marjaana Laine
Neuvotteleva virkamies, henkilöstö- ja hallintopolitiikkaosasto, valtiovarainministeriö