Tietoa sivustosta

Valtiolle.fi on Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen (Palkeet) ylläpitämä sivusto. Sen tarkoituksena on tarjota tietoa sekä valtiosta työnantajana että valtion tehtäviin hakeutumisesta. Sivuston kautta hakijat voivat hakea valtion avoimia työpaikkoja. 

Sivusto on julkaistu keväällä 2015, ja sitä päivitetään ja täydennetään jatkuvasti.

Valtiolle.fi-sivuston tietosisällöstä ja avointen paikkojen työnhakupalvelusta vastaa Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet. Yhteystiedot ovat tämän sivun oikeassa reunassa.

Huom. Yksittäiseen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä hakijan tulee aina kääntyä rekrytoivan viraston puoleen.

Sivuston rakenne lyhyesti

 • Etusivulla näytetään kahdeksan tuoreinta avointa työpaikkaa, linkit hakusivulle, tuoreimpiin ja päättyviin hakuihin sekä kaikkien valtiolla avoinna olevien työpaikkojen kokonaislukumäärä. Etusivulta löytyvät niin ikään muut työnhakupalveluun liittyvät linkit. Etusivulla listataan myös uusimmat uutiset ja tulevat tapahtumat. Etusivun oikean laidassa on linkit työntekijä- ja työnantajaesittelyihin, Kuntarekryyn ja Valtiolle.fi-videoon.
 • Avoimet työpaikat -osiossa on työpaikkojen hakusivu. Sivun vasemman reunan valikosta voit tehdä kaikki haluamasi hakurajaukset samalla kertaa. Tekemäsi valinnat rajaavat suoraan hakutulosten lukumäärää, joka näkyy hakutulossivun yläreunassa.
 • Työnantajat ja työntekijät -osiossa valtion eri virastoilla on mahdollisuus kertoa itsestään työnantajana sekä esitellä viraston  työntekijöitä ja heidän tehtäviään. Työnantajat on ryhmitelty hallinnonaloittain. Kukin virasto vastaa tietojensa riittävästä ajantasaisuudesta.
  • Tutustu työntekijöihin -osioon on koottu aakkosjärjestykseen lista kaikista sivustolla esitellyistä työntekijöistä.
  • Tutustu työnantajiin -osioon on koottu aakkosjärjestykseen lista kaikista sivustolla esitellyistä työnantajista.
 • Töihin valtiolle -osio kertoo niistä asioista, jotka ovat yhteisiä valtion töille.  Siellä kerrotaan mm. arvoista ja palvelussuhteen ehdoista. Osiossa on myös joitain henkilöstöä koskevia tunnuslukuja sekä Usein kysyttyä -palsta.
 • Ajankohtaista-osioon kootaan kaikki sivustolla julkaistut uutiset sekä tapahtumat.

Työnhakupalvelu

Valtiolle.fi tarjoaa hakusivun Palkeiden hallinnoimalle työnhakupalvelulle (haku.valtiolle.fi). Palvelussa avoimina olevia työpaikkoja näytetään Valtiolle.fi-sivuston etusivulla ja Avoimet työpaikat -hakusivulla sekä upotuksena kunkin työnantajan esittelysivulla. Palveluun liittyvät linkit (Hae työpaikkaa, Tee hakuvahti, Tee avoin hakemus ja linkit ohjeisiin Hakijalle ja  Olen jo töissä valtiolla) löytyvät etusivulta.

Palaute, kieliversiot

Palautelomake löytyy jokaisen sivun alalaidasta (Anna meille palautetta). Sivustoa koskevaa palautetta tai kysymyksiä voi lähettää palautelomakkeen kautta.

Jokaisen sivun ylälaidassa on linkki eri kieliversioihin. Sivusto palvelee suomeksi, ja ruotsiksi ja osin englanniksi. Sisällöt eivät kuitenkaan ole täysin yhdenmukaiset, eikä kaikkea ajantasatietoa löydy kaikilla kielillä.

Tekniset seikat

 • Sivuston käyttöön suositellaan selaimista ja mobiililaitteista uusimpia versioita.
 • Pdf-muotoisten dokumenttien lukemiseen on käytettävä Adobe Acrobat Reader ohjelmaa, jonka voi ladata esimerkiksi osoitteesta www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html.
 • Sivuston videot ovat Flash-tiedostoja ja edellyttävät ohjelmaa, joka toistaa tätä tiedostomuotoa. Sivustolle on upotettu myös videotallenteita, jotka tarjotaan suoratoistona erillisestä palvelusta.
 • Sivuston linkit avautuvat samaan selainikkunaan ja sivustolta muualle johtavat linkit uuteen ikkunaan.
 • Jokaisen sivun alalaidassa on linkki sivun tulostusversioon. Siitä painamalla pääsee uuteen selainikkunaan, jossa sivun voi tulostaa ilman navigaatiota.
 • Sivun viimeisin päivityspäivämäärä löytyy sivun alareunasta.
 • Oikopolkuja ei ole.

Sivustolle linkittäminen, oikeudellinen varauma ja tekijänoikeudet

Oikeudet sivustossa julkaistaviin teksti- ja kuva-aineistoihin on Palkeiden tai muulla aineiston yhteydessä ilmoitetulla tiedontuottajalla (Työnantajat ja työntekijät -osiossa kyseisillä organisaatioilla).  

Sivuston tekstiaineiston käyttö ja siihen linkitys on sallittu hyvän tavan mukaisissa asiayhteyksissä, kun lähde mainitaan. Aineiston käytöstä sellaisenaan kaupalliseen tarkoitukseen on aina sovittava erikseen Palkeiden kanssa. 

Verkkopalvelussa olevien kuvien käyttöoikeudet ovat ainoastaan Palkeilla. Silloin kun valokuvan tekijänoikeudet ovat valokuvaajalla, siitä on ilmoitettu kuvan yhteydessä. 

Palkeet ei vastaa sivuston sisällön mahdollisten virheiden aiheuttamista kustannuksista tai vahingosta. Palkeet ei myöskään ole vastuussa sellaisesta haitasta, joka johtuu teknisistä häiriöistä tai sivustoon linkitetystä materiaalista, joka on ulkopuolisten osapuolten julkaisemaa. 

Sivuston kehittämistä varten sen käytöstä kerätään tilastollisia tietoja. Lue lisää sivuston tietosuojaselosteesta.

Julkaistu 11.11.2014 klo 16.32, päivitetty 1.7.2021 klo 10.10

Yhteystiedot

Palkeet:
Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus
Puhelinvaihde: 029 556 2000

Valtiolle.fi-hakijapalvelu:
Sähköposti: hakijapalvelu(at)palkeet.fi
Puhelin: 029 556 4020

Anna meille palautetta

Rekrytointiin liittyvät kysymykset

Ota yhteyttä rekrytointeihin liittyvissä kysymyksissä aina rekrytoinnista vastaavaan virastoon.