Tietoa sivustosta

Valtiolle.fi on Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen (Palkeet) ylläpitämä sivusto (1.10.2018 alkaen). Sen tarkoituksena on tarjota tietoa sekä valtiosta työnantajana että valtion tehtäviin hakeutumisesta. Sivuston kautta hakijat voivat hakea valtion avoimia työpaikkoja. Huom. Yksittäiseen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä hakijan tulee aina kääntyä rekrytoivan viraston puoleen.

Sivusto on julkaistu keväällä 2015, ja sitä päivitetään ja täydennetään jatkuvasti.

Valtiolle.fi-sivuston tietosisällöstä ja avointen paikkojen työnhakupalvelusta vastaa Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet. Yhteystiedot ovat tämän sivun oikeassa reunassa.

Sivuston rakenne lyhyesti

 • Etusivulla näytetään kuusi tuoreinta avointa työpaikkaa, linkit hakusivulle, tuoreimpiin ja päättyviin hakuihin sekä kaikkien valtiolla avoinna olevien työpaikkojen kokonaislukumäärä. Etusivulta löytyvät niin ikään muut työnhakupalveluun liittyvät linkit. Etusivulla listataan myös uusimmat uutiset ja tulevat tapahtumat. Etusivun oikean laidan karuselleissa esitellään muutamia työntekijöitä ja työnantajia.
 • Avoimet työpaikat -osiossa on työpaikkojen hakusivu. Sivun vasemman reunan valikosta voit tehdä kaikki haluamasi hakurajaukset samalla kertaa. Tekemäsi valinnat rajaavat suoraan hakutulosten lukumäärää, joka näkyy hakutulossivun yläreunassa.
 • Ajankohtaista-osioon kootaan kaikki sivustolla julkaistut uutiset sekä tapahtumat.
 • Töihin valtiolle -osio kertoo niistä asioista, jotka ovat yhteisiä valtion töille.  Siellä kerrotaan mm. arvoista ja palvelussuhteen ehdoista. Osiossa on myös joitain henkilöstöä koskevia tunnuslukuja sekä Usein kysyttyä -palsta.
 • Työnantajat ja työntekijät -osiossa valtion eri virastoilla on mahdollisuus kertoa itsestään työnantajana sekä esitellä viraston  työntekijöitä ja heidän tehtäviään. Työnantajat on ryhmitelty hallinnonaloittain. Niiden virastojen kohdalla, jotka eivät ole esittelyä vielä laatineet, on linkki Suomi.fi-sivuston organisaatiohakuun. Kukin virasto vastaa tietojensa riittävästä ajantasaisuudesta.
  • Tutustu työntekijöihin -osioon on koottu aakkosjärjestykseen lista kaikista sivustolla esitellyistä työntekijöistä.
  • Tutustu työnantajiin -osioon on koottu aakkosjärjestykseen lista kaikista sivustolla esitellyistä työnantajista.

Työnhakupalvelu

Valtiolle.fi tarjoaa hakusivun Palkeiden hallinnoimalle työnhakupalvelulle. Palvelussa avoimina olevia työpaikkoja näytetään Valtiolle.fi-sivuston etusivulla ja Avoimet työpaikat -hakusivulla sekä upotuksena kunkin työnantajan esittelysivulla. Palveluun liittyvät linkit (Tee avoin hakemus, Tee hakuvahti, Kirjaudu työnhakuun, Olen jo töissä valtiolla ja Hakijan ohjeet) löytyvät etusivulta.

Palaute, kieliversiot

Jokaisen sivun ylälaidassa on linkki eri kieliversioihin. Palautelomake löytyy jokaisen sivun alalaidasta.

 • Sivustoa koskevaa palautetta, kysymyksiä tai muutosehdotuksia voi lähettää Palaute-osion palautelomakkeen kautta.
 • Sivusto palvelee suomeksi, ja ruotsiksi ja osin englanniksi. Sisällöt eivät kuitenkaan ole täysin yhdenmukaiset, eikä kaikkea ajantasatietoa löydy kaikilla kielillä.

Tekniset seikat

 • Suositeltavat vähimmäisvaatimukset selainversioille yleisimmistä selaimista ovat Internet Explorer 11.0 tai 10.0, Firefox 52.0 ja Chrome 62.0. Mobiililaitteista suositellaan uusimpia versioita.
 • Pdf-muotoisten dokumenttien lukemiseen on käytettävä Adobe Acrobat Reader ohjelmaa, jonka voi ladata esimerkiksi osoitteesta www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html.
 • Sivuston videot ovat Flash-tiedostoja ja edellyttävät ohjelmaa, joka toistaa tätä tiedostomuotoa.
 • Sivuston linkit avautuvat samaan selainikkunaan ja sivustolta muualle johtavat linkit uuteen ikkunaan.
 • Jokaisen sivun alalaidassa on linkki sivun tulostusversioon. Siitä painamalla pääsee uuteen selainikkunaan, jossa sivun voi tulostaa ilman navigaatiota.
 • Sivun viimeisin päivityspäivämäärä löytyy sivun alareunasta.
 • Oikopolkuja ei ole.

Sivustolle linkittäminen, oikeudellinen varauma ja tekijänoikeudet

Sivustolle voi linkittää vapaasti ja sen tarjoamaa tietoa voi käyttää hyväksi, kunhan mainitsee tietolähteen ja päivämäärän. Poikkeuksena ovat sivustoilla käytetyt piirrokset, kuvat ja logot, joita ei saa tallentaa tietokoneen kovalevylle tai levykkeelle, käyttää tietoverkossa, tai toisintaa ilman tekijänoikeuksien haltijoiden kirjallista lupaa.

Oikeudet sivustossa julkaistavaan aineistoon ovat tekijänoikeuslain (A:8.7.1961, SK:404/1961) ja siihen myöhemmin tehtyjen muutosten mukaisesti Palkeilla tai muulla asiakirjan yhteydessä ilmoitetulla tiedontuottajalla (Työnantajat ja työntekijät -osiossa kyseisillä organisaatioilla). Silloin kun valokuvan tekijänoikeudet ovat valokuvaajalla, siitä on ilmoitettu kuvan yhteydessä.

Palkeet ei vastaa sivuston sisällön mahdollisten virheiden aiheuttamista kustannuksista tai vahingosta. Palkeet ei myöskään ole vastuussa sellaisesta haitasta, joka johtuu teknisistä häiriöistä tai sivustoon linkitetystä materiaalista, joka on ulkopuolisten osapuolten julkaisemaa.

Sivuston kehittämistä varten sen käytöstä kerätään tilastollisia tietoja. Sivusto lähettää evästeen, jotta kävijöiden ja vierailujen määrä voidaan selvittää. Sivujen käytöstä tilastoidaan käyttäjämäärä, käyttömaa, käyttöaika ja käytetty selain.

Julkaistu 11.11.2014 klo 16.32, päivitetty 30.3.2021 klo 16.09

Yhteystiedot:

Palkeet

Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus
- vaihde: 029 556 2000

Valtiolle.fi-hakijapalvelu:
- sähköposti: hakijapalvelu(at)palkeet.fi
- puhelin: 029 556 4020

Anna meille palautetta >

Rekrytointiin liittyvät kysymykset:

Ota yhteyttä rekrytointeihin liittyvissä kysymyksissä aina rekrytoinnista vastaavaan virastoon.