Tietoa sivustosta

Valtiolle.fi on Valtiokonttorin ylläpitämä sivusto. Sen tarkoituksena on tarjota tietoa sekä valtiosta työnantajana että valtion tehtäviin hakeutumisesta. Sivuston kautta hakijat voivat hakea valtion avoimia työpaikkoja. Huom. Yksittäiseen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä hakijan tulee aina kääntyä rekrytoivan viraston puoleen.

Sivusto on julkaistu keväällä 2015, ja sitä päivitetään ja täydennetään jatkuvasti.

Valtiokonttori vastaa sivustosta kokonaisuudessaan. Tietosisällöstä vastaa Valtiokonttorin Talous ja henkilöstö -toimialan Henkilöstöjohtamisen tuki -yksikkö. Valtiokonttori vastaa myös avointen paikkojen työnhakupalvelusta. Valtiokonttorin yhteystiedot ovat tämän sivun oikeassa reunassa. Yksittäiseen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä hakijan tulee kääntyä rekrytoivan viraston puoleen.

Sivuston rakenne lyhyesti

 • Etusivulla on upotettuna avoimena olevat tuoreimmat työpaikat ja työpaikkojen hakulomake. Avoimien työpaikkojen vierestä löytyvät muut työnhakupalveluun liittyvät linkit. Etusivulla on myös linkit uusimpiin uutisiin ja seuraaviin tulossa oleviin tapahtumiin. Etusivun oikean laidan karuselleissa esitellään muutamia työntekijöitä ja -antajia.
 • Ajankohtaista-osioon kootaan kaikki sivustolla julkaistut uutiset ja nimitysuutiset sekä tapahtumat.
 • Töihin valtiolle -osio kertoo niistä asioista, jotka ovat yhteisiä valtion töille.  Siellä kerrotaan mm. arvoista ja palvelussuhteen ehdoista. Osiossa on myös joitain henkilöstöä koskevia tunnuslukuja sekä Usein kysyttyä -palsta.
 • Työnantajat ja työntekijät -osiossa valtion eri virastoilla on mahdollisuus kertoa itsestään työnantajana sekä esitellä viraston  työntekijöitä ja heidän tehtäviään. Työnantajat on ryhmitelty hallinnonaloittain. Niiden virastojen kohdalla, jotka eivät ole esittelyä vielä laatineet, on linkki Suomi.fi-sivuston organisaatiohakuun. Kukin virasto vastaa tietojensa riittävästä ajantasaisuudesta. Tiedot päivitetään vähintään vuosittain.
  • Tutustu työntekijöihin -osioon on koottu aakkosjärjestykseen lista kaikista sivustolla esitellyistä työntekijöistä.
  • Tutustu työnantajiin -osioon on koottu aakkosjärjestykseen lista kaikista sivustolla esitellyistä työnantajista.

Työnhakupalvelu

Valtiolle.fi tarjoaa pääsivun Valtiokonttorin hallinnoimalle työnhakupalvelulle. Palvelussa avoimina olevat työpaikat näytetään upotuksena Valtiolle.fi-sivuston etusivulla sekä kunkin työnantajan esittelysivulla. Palveluun liittyvät linkit löytyvät etusivulta. Ne johtavat viimeistä lukuun ottamatta toiselle palvelimelle eivätkä siksi näy sivukartalla.

Palaute, kieliversiot

Jokaisen sivun ylälaidassa on linkki eri kieliversioihin. Palautelomake löytyy jokaisen sivun alalaidasta.

 • Sivustoa koskevaa palautetta, kysymyksiä tai muutosehdotuksia voi lähettää Palaute-osion palautelomakkeen kautta. Viestit tulevat Valtiokonttorin Henkilöstöjohtamisen tuki –yksikköön.
 • Sivusto palvelee suomeksi, ja ruotsiksi ja osin englanniksi. Sisällöt eivät kuitenkaan ole täysin yhdenmukaiset, eikä kaikkea ajantasatietoa löydy kaikilla kielillä.

Tekniset seikat

 • Suositeltavat vähimmäisvaatimukset selainversioille yleisimmistä selaimista ovat Internet Explorer 9.0 tai 8.0, Firefox 31.0 ja Chrome 36.0
 • Pdf-muotoisten dokumenttien lukemiseen on käytettävä Adobe Acrobat Reader ohjelmaa, jonka voi ladata esimerkiksi osoitteesta www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html.
 • Sivuston videot ovat Flash-tiedostoja ja edellyttävät ohjelmaa, joka toistaa tätä tiedostomuotoa.
 • Sivuston linkit avautuvat samaan selainikkunaan ja sivustolta muualle johtavat linkit uuteen ikkunaan.
 • Jokaisen sivun alalaidassa on linkki sivun tulostusversioon. Siitä painamalla pääsee uuteen selainikkunaan, jossa sivun voi tulostaa ilman navigaatiota.
 • Sivun viimeisin päivityspäivämäärä löytyy sivun alareunasta.
 • Oikopolkuja ei ole.

Sivustolle linkittäminen, oikeudellinen varauma ja tekijänoikeudet

Sivustolle voi linkittää vapaasti ja sen tarjoamaa tietoa voi käyttää hyväksi, kunhan mainitsee tietolähteen ja päivämäärän. Poikkeuksena ovat sivustoilla käytetyt piirrokset, kuvat ja logot, joita ei saa tallentaa tietokoneen kovalevylle tai levykkeelle, käyttää tietoverkossa, tai toisintaa ilman tekijänoikeuksien haltijoiden kirjallista lupaa.

Oikeudet sivustossa julkaistavaan aineistoon ovat tekijänoikeuslain (A:8.7.1961, SK:404/1961) ja siihen myöhemmin tehtyjen muutosten mukaisesti Valtiokonttorilla tai muulla asiakirjan yhteydessä ilmoitetulla tiedontuottajalla (Työnantajat ja työntekijät -osiossa kyseisillä organisaatioilla). Silloin kun valokuvan tekijänoikeudet ovat valokuvaajalla, siitä on ilmoitettu kuvan yhteydessä.

Valtiokonttori ei vastaa sivuston sisällön mahdollisten virheiden aiheuttamista kustannuksista tai vahingosta. Valtiokonttori ei myöskään ole vastuussa sellaisesta haitasta, joka johtuu teknisistä häiriöistä tai sivustoon linkitetystä materiaalista, joka on ulkopuolisten osapuolten julkaisemaa.

Sivuston kehittämistä varten sen käytöstä kerätään tilastollisia tietoja. Sivusto lähettää evästeen, jotta kävijöiden ja vierailujen määrä voidaan selvittää. Sivujen käytöstä tilastoidaan käyttäjämäärä, käyttömaa, käyttöaika ja käytetty selain.

Julkaistu 11.11.2014 klo 16.32, päivitetty 2.6.2015 klo 16.07

Yhteystiedot

Valtiokonttori
Sörnäisten rantatie 13, Helsinki
PL 14, 00054 VALTIOKONTTORI
Puh. 0295 50 2000 (vaihde)

Anna meille palautetta >

Rekrytointiin liittyvät kysymykset:

Ota yhteyttä rekrytointeihin liittyvissä kysymyksissä aina rekrytoinnista vastaavaan virastoon.