Työnantajat ja työntekijät

Työskentely valtiolla

Valtiolla työskentelee noin 74 000 henkilöä. Virastoja on noin 350 kpl. Tyypillistä virkamiestä tai tehtävää on siksi vaikea kuvailla. Asetelma on innostava ja tarjoaa valtiolla työskentelevälle monia mahdollisuuksia.

Valtiota voi luonnehtia konserniksi

Vaikka valtion työpaikkojen toiminta ja tehtävät poikkeavat suuresti toisistaan, on niillä kullakin tarjottavana henkilöstölleen itsenäisiä, mielenkiintoisia ja haasteellisia tehtäviä. Usein työ on myös kansainvälistä. Jos eri tehtäviä haluaa kuvata yhdellä sanalla, on sana asiantuntija varmasti kaikista osuvin.

Valtion työpaikat ovat erilaisia monella tapaa. Eroja on toimintatavoissa, organisaatiorakenteissa, palvelussuhteen tyypeissä, rahoituksessa jne. Omista erityispiirteistään virastot kertovat tässä osiossa.

Henkilöstön näkökulmasta yhteisistä piirteistä selvimpiä lienevät yhteinen arvoperusta ja etiikka, tietyt palvelussuhteen ehdot, palkkauksen suuret linjat ja kehittämismyönteisyys.

Muutos tuo monia mahdollisuuksia

Konsernimme on myös kohtaamassa uuden ratkaisevan tärkeän haasteen, sillä valtionhallinnossa eläkepoistuma tulee olemaan lähivuosina voimakasta. Tämän vuoksi – vaikka henkilöstön kokonaismäärä tuleekin vähenemään – tarve osaavan henkilöstön palkkaamiseen korostuu.

Valtio – hyvä työnantaja

Toimiva ja tehokas valtionhallinto on kansallinen menestystekijä!

Julkaistu 4.9.2014 klo 16.08, päivitetty 2.2.2018 klo 15.54

VAL kuvituskuva_työnantajaTutustu työnantajiin

Valtiolta voit löytää juuri itsellesi sopivan työtehtävän, vaan mikä olisi silloin potentiaalisin työnantaja? Lue lisää >

VAL kuvituskuva työntekijöitä valtiollaTutustu työntekijöihin

Valtio tarjoaa monipuolisen kirjon tehtäviä ja työpaikkoja. Tutustu valtion työntekijöihin >