Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV

Me Valtiontalouden tarkastusvirastossa tunnemme Suomen valtiontalouden kuin omat taskumme. Tarkastamme valtion taloudenhoitoa ja julkisen talouden hallintaa. Valvomme myös finanssipolitiikkaa sekä vaali- ja puoluerahoitusta. 

Toiminnallamme varmistamme, että valtion varoja käytetään eduskunnan osoittamiin kohteisiin tuloksellisesti ja lakeja noudattaen. Olemme valtion taloudenhoidon riippumaton ulkoinen ammattitarkastaja. Asemamme ja tehtävämme on säädetty perustuslaissa. Toimimme eduskunnan yhteydessä ja raportoimme työstämme eduskunnalle.

Virastossamme työskentelee noin 160 henkilöä, joista suurin osa on suorittanut korkeakoulututkinnon. Tarkastustyötä tekevällä henkilöstöllä on yleisimmin talous-, yhteiskunta- tai oikeustieteellinen korkeakoulututkinto. Osalla henkilöstöstä on myös tutkijakoulutus.

Henkilöstöstämme pääosa tekee tarkastustyötä. Lisäksi virastossa työskentelee muun muassa ict:n, viestinnän ja hr:n ammattilaisia.

Toimimme projektiorganisaationa, jossa henkilöstöllä on mahdollisuus kehittää osaamistaan erilaisissa tehtävissä. Tarkastus- ja valvontatyö sijoittuu neljän vaikuttavuusalueen alle: kestävä julkinen talous, kestävä hallinnon kehittäminen, hyvinvoiva ja turvallinen yhteiskunta sekä toimiva tiedonhallinto. 

Kannustamme henkilöstöä kehittämään itseään ammatillisesti ja tarjoamme mahdollisuuden kouluttautua ja kehittää itseään työn ohella.

Meillä on liukuva työaika, laaja etätyömahdollisuus, lounasetu ja työsuhdematkaetu. Lisäksi henkilökunnan käytössä on viraston tiloissa sijaitseva nykyaikainen kuntosali.

Henkilöstön palvelussuhteen ehdot määräytyvät eduskunnan virkamiehistä annetun lain nojalla.

Katso video: Töihin Valtiontalouden tarkastusvirastoon!

Julkaistu 13.10.2014 klo 11.57, päivitetty 3.12.2020 klo 10.34

Valtiontalouden tarkastusviraston logo.

Valtiontalouden tarkastusviraston työntekijöitä.

Hyvä tietää meistä

VTV:n toiminta kattaa koko valtiontalouden, ja meillä on laajat perustuslaissa säädetyt tietojensaantioikeudet. VTV varmistaa osaltaan oikeusvaltion, kansanvallan ja kestävän talouden periaatteita myös Euroopan unionin taloudenhoidossa ja muussa kansainvälisessä yhteistyössä.

Yhteystiedot

VTV:n päätoimipiste on Helsingissä. Lisäksi toimimme Oulussa.

Helsinki 
Porkkalankatu 1
00180 Helsinki

Eduskunnan vaihde: 09 4321

VTV:n verkkosivut

Sosiaalinen media

Twitter