Ilmatieteen laitos

Sää, meri, ilmasto ja avaruus ovat toimintamme pääteemoja. Tehtävämme on varmistaa, etteivät sää tai olosuhteet yllätä ketään – olipa kyse olosuhteista maalla, merellä, ilmassa tai avaruudessa, lähitunteina tai tulevaisuudessa. Tämän tavoitteen eteen meillä työskentelee päivittäin noin 700 eri alojen osaajaa.

Teemme tutkimusta ja havaintoja ymmärtääksemme yhä paremmin ilmakehän, merien ja avaruuden vaikutuksen olosuhteisiimme. Tähän pohjautuen kehitämme palveluja, jotka ovat tärkeitä niin suurelle yleisölle, liikenteelle, elinkeinoelämälle kuin medialle ja viranomaisillekin.

Millaista osaamista kaipaamme?

Yleinen koulutustaso meillä on korkea. Meteorologien lisäksi noin puolet henkilöstöstä työskentelee tutkijoina, tai esimerkiksi sääennusteiden tekemiseen tarvittavien laitteiden ja järjestelmien asiantuntijoina.

Meteorologiaa opiskelleiden lisäksi työntekijämme ovat taustaltaan mm. kemistejä, fyysikoita, matemaatikoita, insinöörejä ja IT-asiantuntijoita. Meillä on vuosittain avoinna myös lukuisia harjoittelupaikkoja eri aloilta.

Mitä tarjoamme työnantajana?

Olemme maailmanlaajuisesti kärkitason toimija alallamme ja monet työtehtävistämme ovat hyvin kansainvälisiä. Arvostamme korkean tason osaamista ja meille on tärkeää, että työntekijämme voivat kouluttautua ja kehittyä työn ohessa. Tuemme esimerkiksi akateemisten jatko-opintojen suorittamista ja esimiespolulla kehittymistä.

Henkilöstön hyvinvointi on menestyksemme edellytys. Työntekijämme kuvailevat ilmapiiriä Ilmatieteen laitoksella usein rennoksi, mukavaksi ja joustavaksi. Haluamme tukea henkilöstömme liikunta- ja kulttuuriharrastuksia, ja moderneissa toimitiloissamme on niin ikään tarjolla monia liikuntamahdollisuuksia. Meillä on myös kattava työterveyshuolto.

Ladataan...
Julkaistu 10.3.2015 klo 12.53, päivitetty 8.8.2022 klo 8.16

Ilmatieteen laitoksen toimipaikka.

Yhteystiedot

Dynamicum
Käyntiosoite: Erik Palménin aukio 1
00560 Helsinki
puh. 029 539 1000

Päätoimipaikka sijaitsee Helsingin Kumpulassa. Toimipisteitä on lisäksi Kuopiossa, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

Ilmatieteenlaitoksen verkkosivut

Sosiaalinen media

Twitter:

Sää Suomessa ja maailmalla

Tiede- ja tutkimusuutiset

YouTube

Facebook

LinkedIn