Luonnonvarakeskus

Luonnonvarakeskus (Luke) on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka rakentaa tutkimuksen ja asiantuntijatyön avulla hyvinvointia ja kestävää tulevaisuutta uusiutuvista luonnonvaroista. Haluamme tehdä työtä, joka tuottaa arvoa ja ratkaisuja asiakkaillemme sekä koko yhteiskunnalle ja auttaa vastaamaan aikamme keskeisiin haasteisiin niin Suomessa kuin globaalisti.

Strategiamme keskiössä ovat biotalouden sopeutuminen ja palautumiskyky, ilmastoviisas hiilenkierto, biokiertotalous ja kannattava ja vastuullinen alkutuotanto. Tutkimusta tehdään niin metsän ja maatalouden kuin riista- ja kalataloudenkin parissa.

Tuloksellinen toimintamme perustuu osaavaan henkilöstöön ja kannustavaan organisaatioon, moderneihin tutkimusympäristöihin, yhteistyöhön tieteiden ja toimialojen välillä sekä tietovarantojemme älykkääseen hyödyntämiseen.

Organisaatiomme arvopohja rakentuu yhteistyölle ja toistemme arvostamiselle. Meitä yhdistää ystävällisyys, uteliaisuus ja halu vaikuttaa maailmaan myönteisesti. Toimimme avoimesti ja luottamuksen arvoisesti, riippumattomasti ja vaikuttavasti. Kannustamme olemaan rohkeita ja arvostamme innostavaa suhtautumista tekemäämme työhön. Vastuullisuus ja kestävyyden tavoitteet kulkevat läpi kaiken toimintamme.

Hyvä tietää meistä

Luonnonvarakeskuksessa on noin 1300 työntekijää, joista suurin osa on tutkijoita tai asiantuntijoita. Työstämme noin 70% on tutkimusta, 20% viranomais- ja asiantuntijatehtäviä, 5% tilastotuotantoa ja 5% asiakasratkaisuja. Toimimme 22 eri paikkakunnalla aina Helsingistä Utsjoelle asti.

Meillä pääset tekemään mielekkäitä ja monipuolisia työtehtäviä ja haastamaan itseäsi ammatillisesti. Voit vaikuttaa työtehtäviisi ja saat vapautta suunnitella työsi projektin tavoitteet huomioiden. Joustavuus ja vastuu kulkevat meillä käsi kädessä ja työtehtäviesi mahdollistaessa rohkaisemmekin työskentelemään Suomessa siellä, missä se sinulle parhaiten sopii, yhteisöllisyyttä unohtamatta. Luke tarjoaa monitieteisen kansainvälisen tutkimusympäristön, johon kuuluvat ainutlaatuiset tutkimusinfrastruktuurit, koetoiminta-asemat sekä hyvin varustetut laboratoriot.

Ladataan...
Julkaistu 11.3.2015 klo 12.35, päivitetty 30.12.2022 klo 13.54