Maanmittauslaitoksen uusi vastuullisuusohjelma sisältää tavoitteita ja tekoja

Julkaistu 31.3.2022 klo 11.30

Maanmittauslaitoksessa on reilun vuoden ajan kehitetty laitokselle ensimmäistä vastuullisuusohjelmaa. Vastuu Maasta -ohjelman kehitystyössä on ollut mukana sidosryhmien edustajia sekä paljon maanmittauslaitoslaisia eri puolilta organisaatiota.

– Maanmittauslaitos on raportoinut vastuullisuudestaan jo yli kuuden vuoden ajan. Nyt olemme halunneet ottaa vastuullisuuden osalta taas askeleen eteenpäin: vastuullisuusraportoinnin lisäksi halusimme määritellä tulevaisuuden tavoitteita, jotka ohjaavat vastuullista arjen työntekoamme, pääjohtaja Arvo Kokkonen kertoo.

– Parasta vastuullisuusohjelmassamme on mielestäni se, että se on meidän näköisemme ja siinä on taustalla aito pyrkimys hyvään, sanoo kehittämistyötä vetänyt viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Ilvonen.

Vastuullisuusohjelma pitää sisällään neljä teemaa. Teemoihin sisältyvät vastuullisuustavoitteet ja -teot vuodelle 2022 löytyvät kunkin teeman omalta verkkosivulta:

  1. Yhteiskuntaa palveleva tieto
  2. Hyvinvoivat ihmiset
  3. Kestävä ympäristö
  4. Vastuullinen toimintatapa ja talous.

Vastuullisuustavoitteet ohjaavat pidemmällä aikavälillä

Vastuullisuustavoitteet antavat raamit vastuullisuuden kehitystyölle. Tavoitteet ohjaavat päätöksentekoa ja arkea entistä vastuullisempaan suuntaan sekä inspiroivat maanmittauslaitoslaisia huomaamaan ja kehittämään uusia vastuullisuustekoja.

Vastuullisuusteot tuovat konkretiaa

Vuonna 2022 Maanmittauslaitos sitoutuu edistämään 16 tunnistettua vastuullisuustekoa, jotka tuovat konkretiaa tavoitteisiin. Vuoteen 2027 mennessä Maanmittauslaitos lupaa edistää yhteensä 50 vastuullisuustekoa.

– Vastuullisuusohjelma konkretisoi niitä arjen toimia, joiden kautta Maanmittauslaitoksen vastuullisuus tehdään todeksi. Se terävöittää näkemään tekojemme merkityksen niin asiakkaiden kuin työntekijöidemme arjessa. Meillä on ikään kuin vastuullisuuden näkemisen ”silmälasit” ohjelman kautta, sanoo Kokkonen.

Maanmittauslaitoksen vastuullisuusteot ovat sekä olemassa olevan tekemisen tunnistamista vastuullisuusteoiksi sekä myös uusia ohjelman kautta tulevia avauksia. Kumpikin on tärkeää: tehdä näkyväksi ja ymmärtää paremmin, mitä vastuullista teemme jo nyt, sekä myös tehdä konkreettisia lupauksia siitä, missä haluamme olla entistä parempia.

Tutustu Vastuu Maasta -vastuullisuusohjelmaan (pdf).

Lisätietoja:

Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maija Ilvonen, 050 487 1600, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

www.maanmittauslaitos.fi/vastuullisuus