Oikeusapu- ja edunvalvontapiirit

Oikeusapu- ja edunvalvontapiirit toimivat virastoina oikeusministeriön hallinnonalalla. Piirejä on kuusi. Piirien tehtävänä on huolehtia viraston johtamisesta sekä henkilöstö- ja taloushallinnosta. Lisäksi piirien tehtävänä on järjestää oikeusavun, talous- ja velkaneuvonnan sekä edunvalvonnan palveluja. Palveluja tuottavat oikeusaputoimistot ja edunvalvontatoimistot. Edunvalvonnan palveluja tuotetaan myös ostopalveluna.

Oikeusaputoimistot

Oikeusaputoimistot toimivat oikeusministeriön hallinnonalalla oikeusapu- ja edunvalvontapiireissä. Oikeusaputoimistoja on 22. Lisäksi on Ahvenanmaan oikeusapu- ja edunvalvontatoimisto. Oikeusaputoimistot tuottavat asianajopalveluja sekä talous- ja velkaneuvonnan palveluja. Lisäksi oikeusaputoimistot tekevät oikeusapupäätöksiä.

Edunvalvontatoimistot

Edunvalvontatoimistot toimivat oikeusministeriön hallinnonalalla oikeusapu- ja edunvalvontapiireissä. Edunvalvontatoimistoja on 22. Lisäksi on Ahvenanmaan oikeusapu- ja edunvalvontatoimisto. Edunvalvontatoimistot tuottavat yleisen edunvalvonnan palveluja niille, jotka eivät kykene valvomaan etujaan tai hoitamaan asioitaan sairauden tai muun syyn vuoksi.

Lue lisää oikeus.fi-verkkosivuilta: Töihin oikeuslaitokseen.

29.12.2014
Työskentelen yleisenä edunvalvojana Keski-Suomen oikeusaputoimistossa.
29.12.2014
Julkinen oikeusavustaja
Ladataan...
Julkaistu 4.12.2014 klo 14.49, päivitetty 9.7.2020 klo 7.00

Yhteystiedot

Oikeus.fi -verkkosivut:

Oikeusapu

Edunvalvonta