Heidi Jalokinos

Työskentelen tällä hetkellä IT-suunnittelijana Oikeusrekisterikeskuksen Tietojärjestelmäpalvelut -toimialalla. Koulutukseltani olen liiketalouden tradenomi. Oltuani pitkään työttömänä huomasin työpaikkailmoituksen Valtiolle.fi -sivustolla, jossa haettiin rekisterisihteeriä. Onnekseni sain tuon rekisterisihteerin paikan Kansalais- ja viranomaispalveluiden Rikosrekisterit -ryhmästä, ja sain työssäni hyödyntää asiakaspalvelutaitojani niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi.

Koin kutsumuksekseni kuitenkin it-alan, joten vaihdoin toimialaa talon sisällä vain puoli vuotta sen jälkeen, kun aloitin rekisterisihteerinä. IT-suunnittelijana vastaan tietyistä Oikeusrekisterikeskuksen ylläpitämistä järjestelmistä: niiden toimivuudesta sekä toimittajien ja sidosryhmien kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

Työssäni parasta on turvallisuuden tunne. Kun olet päässyt valtiolle töihin, sinusta pidetään hyvää huolta niin, että haluat myös jäädä taloon pitkäksi aikaa. Työssä viihtymistä auttaa olennaisena osana myös työilmapiirin rentous sekä työkaverien reiluus ja kannustavuus.