Janne Öberg

Janne Öberg työskentelee hallitusneuvoksena opetus- ja kulttuuriministeriön yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osastolla. Hänen keskeisiä tehtäviään ovat yleissivistävää koulutusta koskeva säädösvalmistelu, oikeudellinen ohjaus ja tuki sekä hallinnon kehittäminen.

Pitkäkestoisten lainsäädäntöhankkeiden lisäksi hallitusneuvos saa tavan takaa vastattavakseen lausuntopyyntöjä ja kyselyjä. Yleissivistävän koulutuksen kehittäminen koskettaa laajasti eri väestöryhmiä – nuoria ja heidän vanhempiaan, opettajia ja koulutuksen järjestäjiä.

”Yhteydenottoja tulee koulutusalan toimijoilta, kansalaisilta ja tietysti median edustajilta. Tekemisiämme seurataan tarkasti ja se lisää tietysti paineita. Samalla voi kuitenkin tuntea tekevänsä työtä, jolla on oikeasti merkitystä.”

Janne on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja valmistunut Helsingin yliopistosta. Ministeriöuransa hän aloitti opetus- ja kulttuuriministeriön hallinto-osastolla, jossa hän hoiti muun muassa kilpailutukseen ja valmiusasioihin liittyviä lakimiehen tehtäviä.

”Hienointa tässä työssä on se, että saa olla mukana tekemässä monien elämään vaikuttavia kauaskantoisia ja tärkeitä ratkaisuja. Ja tehdä ne mahdollisimman hyvin ja huolella.”