Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) aloitti toimintansa 1.1.2014. KAVI syntyi Kansallisen audiovisuaalisen arkiston (entinen Suomen elokuva-arkisto 1957-2007) ja Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen (entinen Valtion elokuvatarkastamo 1946-2011) yhdistymisestä.

KAVI on yhtä aikaa muistiorganisaatio ja asiantuntijavirasto, jonka palveluksessa on noin 90 henkilöä. ”Tyypilliseksi” KAVIn työntekijäksi voisi luonnehtia n. 46-vuotiasta, asiantuntijatehtävissä työskentelevää miestä, joka on suorittanut korkeakoulututkinnon.  

KAVIn tehtäväkenttä on poikkeuksellisen monipuolinen.  Viraston tehtävänä on huolehtia kansallisen audiovisuaalisen kulttuurin tuotteiden säilymisestä (elokuva-arkistointi ja digitointi, radio- ja televisioarkistointi, museokokoelma), esittämisestä ja tunnetuksi tekemisestä (audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen) sekä medialukutaidon opettamisesta (mediakasvatus) ja lapsille suotuisan mediaympäristön kehittämisestä (kuvaohjelmaluokittelu).

Työtehtävät organisaatiossamme ovat mielenkiintoisia ja ne tarjoavat kiehtovan näkökulman audiovisuaalisen kulttuurin historiaan, nykytilaan ja tulevaisuuteen.  Digitaalisen ajan murros on asettanut KAVIn uusien haasteiden eteen.  Nopeat muutokset edellyttävät nykyaikaisia työvälineitä ja osaavia ammattilaisia, joille kansainvälinen verkostoituminen on ensiarvoisen tärkeää. 

Instituutin esitystoiminnan lippulaiva, elokuvateatteri Kino Regina, vastaanottaa elokuvanystäviä Helsingin keskustakirjastossa, Oodissa. Kausiluontoista esitystoimintaa järjestetään myös Hämeenlinnassa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Tampereella ja Turussa. 

Ladataan...
Julkaistu 17.3.2015 klo 8.10, päivitetty 18.8.2020 klo 13.25

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin toimipiste.

Hyvä tietää meistä

KAVIn toimitilat (toimisto, kirjasto, elokuvateatteri Kino Tulio) sijaitsevat Helsingin Sörnäisissä. 

Yhteystiedot

Käyntiosoite: Sörnäisten rantatie 25, 5. krs.
P. (09) 615 400

KAVIn verkkosivut

Sosiaalinen  media

Facebook