Mirja Kosonen

Kuvaohjelmavirkailija

Mirja Kosonen työskentelee kuvaohjelmavirkailijana mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikössä. Kosonen on valmistunut merkantiksi kauppakoulusta ja opiskellut myöhemmin taloushallintoa ja tietotekniikkaa kursseilla. ”Sain vakituisen työn silloisesta Valtion elokuvatarkastamosta vuonna 2001, sitä ennen olin ollut määräaikaisena. Aiemmin olin ihan erilaisissa töissä, kirjanpidon ja taloushallinnon tehtävissä yksityisellä puolella.

Töihini kuuluu kuvaohjelmien tarjoajien valvonta sekä rekisterin ylläpito, mukaan lukien myös nettisivujen ja televisiokanavien valvonta: tutkimme noudatetaanko kuvaohjelmalakia. Olen yhteydessä tarjoajiin ja etsimme myös tarjoajia, joita ei vielä löydy rekisteristämme. Lähetämme tiedotteita ja selvityspyyntöjä. Työni vaatii organisointikykyä, kun yhtä aikaa on monta asiaa käynnissä. Tietotekniset taidot täytyy olla myös hallinnassa.

Parasta työssäni on kun asiakkailta saa myönteistä palautetta: asiat on hoidettu hyvin ja nopeasti. Huonoakin palautetta kyllä tulee, kun kaikki eivät pidä siitä, että lain mukaan pitää maksaa maksuja. Erityisesti silloin kun laki muuttui vuoden 2012 alussa, tuli paljon ikävää palautetta. Se on ymmärrettävää, mutta oli se kuormittavaa.

Melko varmasti pysyn tässä työssä jatkossakin. Täällä on hyvä porukka ja mukava olla. Työ on mielenkiintoista.”