Ieva Silinevica

Ieva Silinevica toimii projektikoordinaattorina Opetushallituksen oppilaitosten, nuorison ja kulttuurin kansainvälistymispalvelut -yksikössä. Työ koostuu EU:n Erasmus+ – Youth in Action -ohjelman hankehallintoon ja talouteen liittyvistä monipuolisista tehtävistä, tilastojen tekemisestä sekä erilaisten tapahtumien käytännön järjestelyistä. Ieva on suorittanut yhteiskuntatieteen maisterin opinnot kotimaassaan Latviassa. Hän on ollut sekä opiskelijavaihdossa että EVS-vapaaehtoisena Suomessa.

”Olen ollut tässä työssä vuodesta 2012 alkaen. Työnkuvani on vaihteleva, mikä edellyttää tarkkuutta, joustavuutta, priorisointitaitoja ja oman työajan suunnittelua. Lisäksi työssä tarvitaan – ja myös arvostetaan – avarakatseista ja uteliasta asennetta, kulttuurien välistä osaamista sekä tasapuolisuuden ja suvaitsevaisuuden kaltaisia inhimillisiä arvoja. Hyötyä on myös nuorisoalan tuntemisesta ja omakohtaisista kokemuksista EU-ohjelmista.

Opetushallituksessa on laajaa osaamista ja asiantuntemusta. Työpaikkana se tarjoaa monipuolisia työtehtäviä ja mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistaan. Kansainvälistä osaamista tarvitaan yhä enemmän maailmassa, joka muuttuu nopeasti. On hienoa olla töissä sellaisessa virastossa, jolla on merkittävä rooli suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistymisen edistämisessä.

Pidän siitä, että vaikka työpäivät ovat yleensä aika hektisiä, niihin kuitenkin kuuluu myös pieni annos huumoria, josta voi kiittää mukavia työkavereita.”