Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri, Onerva

Jyväskylän näkövammaisten koulu ja Haukkarannan koulu yhdistyivät vuoden 2013 alusta hallinnollisesti ja toiminnallisesti Oppimis- ja ohjauskeskus Onervaksi. Tämän entistä monimuotoisemman oppimis- ja ohjauskeskuksen yhteydessä toimii myös Onerva Mäen koulu.

Tarjoamme palveluja oppimisen ja koulunkäynnin tuen tarpeisiin – yleisen, tehostetun ja erityisen tuen toteuttamiseen. Meillä on asiantuntemusta erityisesti näkemiseen, kuulemiseen, kieleen ja vuorovaikutukseen liittyvistä tuen tarpeista. Tavoitteenamme on erityisesti tukipalveluiden saavutettavuuden lisääminen ja lähikouluperiaatteen tukeminen. Tähän pyrimme tehostamalla toimintaa, luomalla uusia toimintamalleja ja innovaatioita sekä hyödyntämällä uutta teknologiaa.

Toimimme Opetushallituksen alaisuudessa, ja olemme osa valtakunnallista oppimis- ja ohjauskeskusten Valteri-verkostoa. Uudet, yhteiset toimitilamme valmistuvat joulukuussa 2015 Jyväskylän Kukkumäkeen. Sitä ennen toimimme nykyisissä tiloissa: Haukkarannan, Kukkumäen, Sepänkadun ja Tervalan toimipisteissä.