Saamelaisalueen koulutuskeskus SAKK

Saamelaisalueen koulutuskeskus eli lyhyesti SAKK, on ainutlaatuinen toisen asteen oppilaitos, joka järjestää monialaista ammatillista koulutusta suomeksi ja saameksi sekä edistää saamelaiskulttuuria koko saamelaisalueella. Koulutus- ja tutkimusyhteistyö ulottuu saamelaisalueen valtioiden lisäksi erityisesti pohjoisten alkuperäiskansojen maailmaan.

Oppilaitoksen päätoimipaikka sijaitsee monikulttuurisessa Inarin kirkonkylässä. Muut toimipaikat ovat Kaamasen Toivoniemessä ja Enontekiön Hetassa.

Saamelaisalueen koulutuskeskus pyrkii toteuttamaan kaikessa toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteita sekä edistämään perinteisen kulttuuri- ja elinkeinoperustaisen osaamisen yhdistämistä nykyaikaisen yhteiskunnan vaatimaan osaamiseen.

Saamenkielinen teksti:

Hutkás čovdosat, ođđa teknologiija ja árktalaš design giehtalagaid árbevirolaš sámi ealáhusaiguin.

Sámi oahpahusguovddáš (SOG) lea ámmátdási oahppolágádus ja mii ordnet máŋggalágan ámmátskuvlejumi suoma- ja sámegillii. Skuvlejumi bokte SOG lea mielde ovddideamen sámegielaid ja -kultuvrra olles Sámis. Sámi oahpahusguovddážis lea skuvlen- ja dutkanovttasbargu miehtá Sámi ja maiddái davviguovllu stáhtaiguin ja eamiálbmogiiguin.

Oahppolágádusa doaibmabáiki lea Anár. Eará doaibmabáikkit leat Gápmasis (Doaivunjárga) ja Eanodagas.

Sámi oahpahusguovddáš geahččala čuovvut buot doaimman bistevaš ovdáneami prinsihpaid ja ovddidit árbevirolaš máhtu ja dálá servodaga máhttindárbbuid ovttastahttima.

Ladataan...
Julkaistu 5.12.2014 klo 15.31, päivitetty 18.8.2020 klo 13.02

Saamelaisalueen koulutuskeskus.

Hyvä tietää meistä

SAKK -Luovia ratkaisuja, uutta teknologiaa ja arktista designia yhdistettynä perinteisiin saamelaisiin elinkeinoihin. 

Yhteystiedot

Saamelaisalueen koulutuskeskus
Menesjärventie, 99870 Inari
Puh. 040 723 7309

SAKK/Luontaistalouden kehittämisyksikkö
Toivoniementie 290, 99910 Kaamanen

SAKK/ Enontekiön toimipaikka
Ruijantie 5, 99400 Enontekiö

Saamelaisalueen koulutuskeskuksen verkkosivut