Anu Huuskonen

Kirjastosihteeri

Anun työtehtävissä pääpaino on monografialuetteloinnissa. Sen lisäksi hän käy säännöllisesti työskentelemässä kauko-/asiakaspalvelussa, jossa hän tekee asiakaspalvelutehtäviä.  Näihin työtehtäviin kuuluu mm. kirjojen ja jatkuvien julkaisuiden lainaus ja palautus sekä saapuneiden lainojen hyllytys. Lisäksi työtehtäviin kuuluu artikkeleiden skannausta ja lähettämistä asiakkaille sekä lähtevien lainojen postitusta. Asiakaspalvelua tehdään sähköisesti ja puhelimella.

Kirjastosihteerin työssä vaaditaan kirjastoalan koulutusta. Lisäksi työssä tarvitaan hyviä tietoteknisiä taitoja. Eli tuntemusta ja kykyä käyttää erilaisia kirjastojärjestelmiä. Hyviä asiakaspalvelutaitoja tarvitaan myös. Anun mukaan työ vaatii tarkkuutta ja kykyä noudattaa sääntöjä luetteloinnissa. Lisäksi on osattava sopeutua välillä rutiininomaiseen, samankaltaisena toistuvaan työhön. Ajoittain työ vaatii myös salapoliisimaista otetta käsiteltävään aineistoon.

Anu tuli ensimmäisen kerran töihin Varastokirjastoon opintoihin liittyvän työharjoittelun myötä. Valmistuttuaan Anu työskenteli ensin määräaikaisena viransijaisena, kunnes hänet valittiin kirjastosihteerin virkaan.

Anu arvostaa työssään mahdollisuutta työskennellä monipuolisen aineiston parissa, mikä tuo välillä haasteita sekä uusia elämyksiä. Sen lisäksi hän arvostaa hyvää työyhteisöä, liukuvaa työaikaa ja mahdollisuutta työskennellä sekä luetteloinnissa että asiakaspalvelussa.

Anu toivottaa uudet työntekijät tervetulleeksi Varastokirjastoon avoimin mielin ja valmiina tarttumaan erilaisiin työtehtäviin.