Anna Hatva-Jokinen

Organisoin ylioppilastutkintolautakunnan kansliassa ylioppilastutkinnon kielikokeiden valmistumista ja huolehdin muutenkin tutkinnon toisen kotimaisen kielen ja vieraiden kielten kokeisiin liittyvistä käytännön asioista. Työni on monipuolista, kiinnostavaa ja haastavaa. Saan tavata opetusalan asiantuntijoita ja tehdä työtä heidän kanssaan. Parhaillaan kehitämme sähköistä ylioppilastutkintoa myös yhdessä lukioiden kanssa. Erityisen hienoa on seurata lukiokoulutusta näköalapaikalta.

Olen koulutukseltani kulttuurintutkija, pääaineenani oli kansatiede. Humanistinen maisterin tutkintoni on ollut hyödyksi työssäni erityisesti laaja-alaisuutensa ansiosta. Työssäni on tärkeää nähdä asiat monesta näkökulmasta. Analyyttinen ajattelu ja suurtenkin kokonaisuuksien hallinta ovat tarpeellisia taitoja. Nopea reagointikyky ja huolellisuus auttavat käytännön työssä.

Pääsin kesätöihin ylioppilastutkintolautakunnan kansliaan ensin toimistosihteeriksi, valmistuttuani sain tutkintosihteerin viransijaisuuden. Sen päätyttyä ehdin olla vajaan kuukauden työttömänä, kun minut yllättäen valittiin arkistonhoitajan virkaan samaan virastoon. Tein arkistonhoitajan töitä noin vuoden verran, kunnes nykyinen virkani pantiin hakuun. Jätin hakemuksen varmana siitä, että rahkeeni eivät niin vaativaan tehtävään riittäisi. Yllättäen sain kuin sainkin viran toiselta sijalta. Opin työni perusasiat nopeasti kokeneemman kollegani erinomaisessa ohjauksessa. Nyt olen löytänyt oman tapani tehdä työtäni ja voin kehittää sitä edelleen.

Nautin hyvässä työyhteisössä työskentelystä. Meitä on vähän, mutta meillä on selkeä tehtävä, jonka pyrimme toteuttamaan parhaalla mahdollisella tavalla yhdessä. Elämme parhaillaan suurta muutosten aikaa, mutta se juuri tekeekin työstämme nyt erityisen kiintoisaa. Siksi toivon, että saan tulevaisuudessakin tehdä uutta suomalaista ylioppilastutkintoa Suomen nuorille.