Puolustusvoimat

Puolustusvoimissa on tehty työtä, jolla on tarkoitus, jo vuodesta 1918. Meillä työskentelee noin 12 500 ammattilaista työyhteisössä, joka kehittyy ja uudistuu yhteiskunnan ja turvallisuusympäristön muutoksia ennakoiden. Uskottava puolustus edellyttää vahvaa toimintakykyä ja osaavaa sotilas- ja siviilihenkilöstöä. Toimintaympäristön nopea muutos näkyy asiantuntijatehtävien määrän lisääntymisenä.

Puolustusvoimat on aidosti valtakunnallinen työnantaja, sillä toimipaikkoja on ympäri Suomen. Myös työympäristömme on monimuotoinen; meillä työskennellään maalla, merellä ja ilmassa. Rekrytoimme vuosittain yhteensä noin 300 - 400 siviiliä, erikoisupseeria ja aliupseeria.

Kolmasosa työntekijöistämme on siviilejä ja noin puolet heistä on naisia. Siviilitehtävissä odotetaan tehtävään soveltuvaa osaamista ja oikeaa asennetta – ei varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittamista. Eniten siviilejä työskentelee informaatioteknologian, tekniikan, terveydenhuollon, hallinnon sekä viestinnän tehtävissä.

Toimintamme perustuu yhteiseen arvopohjaan, joka sisältää isänmaallisuuden, ammattitaidon, oikeudenmukaisuuden, vastuullisuuden, luotettavuuden ja yhteistyön. Pidämme huolta henkilöstöstämme tarjoamalla hyvät liikuntaedut, panostamalla osaamisen kehittämiseen sekä tukemalla työn ja arjen yhteensovittamista joustavilla työaika- ja etätyömahdollisuuksilla. Erityisen tyytyväisiä työntekijämme ovat omaan työtehtäväänsä, me-henkeen ja lähimpään esimieheen.

Haluatko tietää tarkemmin, millaista on työ Puolustusvoimissa? Tutustu monipuolisiin tehtäviimme uratarinoiden kautta Puolustusvoimien verkkosivuilla.

Ladataan...
Julkaistu 23.12.2014 klo 10.46, päivitetty 1.6.2021 klo 14.27

Ihmisiä keskustelemassa

Yhteystiedot

Pääesikunta
Kasarminkatu 17,
00131 Helsinki

Puhelin 0299 800 (vaihde)

Puolustusvoimien valtakunnallisen vaihteen puhelinnumero on
0299 800.

Puolustusvoimien verkkosivut

Sosiaalinen media

Facebook Puolustusvoimat 

Facebook Puolustusvoimien rekrytointi

LinkedIn

Instagram

Twitter

Youtube