Sisäministeriö

Sisäministeriön tavoitteena on, että Suomi on Euroopan turvallisin ja yhdenvertaisin maa. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi huolehdimme ihmisten turvallisuudesta sekä rakennamme kilpailukykyistä yhteiskuntaa ja varmistamme ihmisten yhdenvertaisen kohtelun.

Ministeriön ydintehtävät ovat säädösvalmistelu, oman hallinnonalan ohjaus sekä toimialan kehittäminen.  Meillä on asiantuntijoita poliisitoimen, rajaturvallisuuden, pelastustoimen ja maahanmuuton aloilta. Yhteensä meitä sisäministeriöläisiä on 200.
Tyypillisimmät tehtävät ovat säädösvalmistelun, sisäisen turvallisuuden, maahanmuuton, talouden ja hallinnon asiantuntija- ja avustavia tehtäviä.

Asiantuntijatehtävissä toimivat ovat pääsääntöisesti korkeakoulututkinnon suorittaneita. Yleisimmät tutkinnot ovat OTM ja VTM. Avustavissa tehtävissä toimivilla on yleensä soveltuva keskiasteen tutkinto, esimerkiksi  HSO-sihteeri tai merkonomi.
Ydintehtävien hoitaminen ei onnistuisi ilman osaavaa henkilöstöä. Meillä panostetaan henkilöstön hyvinvointiin ja osaamisen kehittämiseen. Ministeriö palkittiin esimerkillisestä työyhteisön kehittämisestä vuonna 2011 Kaiku-työhyvinvointipalkinnolla  ja olemme jatkaneet hyvällä linjalla edelleen.

Tavoitteenamme on työyhteisö, joka on samanaikaisesti tehokas, oppiva ja hyvinvoiva. Työ sisäministeriössä tarjoaa näköalapaikan valtionhallintoon ja erityisesti sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton asioihin.

Katso alta Työssä sisäministeriössä -videot:

Poliisitarkastaja Ari Evwaraye

Poliisiylitarkastaja Pekka Aho

Ladataan...
Julkaistu 18.11.2014 klo 10.15, päivitetty 7.10.2020 klo 9.33

Sisäministeriön toimipaikka.

Hyvä tietää meistä

Sisäministeriön päätoimipiste sijaitsee Helsingissä.

Yhteystiedot

Kirkkokatu 12, Helsinki

Puhelin 0295 480 171 (vaihde)