Artturi Jortikka

Artturi toimii ylipäivystäjänä Keravan hätäkeskuksessa. Ennen hätäkeskuspäivystäjän uraa hän toimi noin kuuden vuoden ajan sairaankuljettajana kunnallisella ja yksityisellä sektorilla. Artturilla on takataskussaan niin lähihoitajan, hätäkeskuspäivystäjän kuin vuoromestarinkin tutkinnot.

"Hain hätäkeskuspäivystäjän virkaa opintojen loppusuoralla silloisesta Helsingin hätäkeskuksesta ja sen sain heti valmistujaispäivän aamuna. Ylipäivystäjän työ on haastavaa, mielenkiintoista ja monipuolista. Operatiivista työtä tehdään jatkuvana kolmivuorotyönä, vuoden jokaisena päivänä. Työssä tarvitaan pitkää pinnaa, nopeaa reagointi- ja muuntautumiskykyä äkistikin muuttuvien työtilanteiden vuoksi, kykyä tehdä työtä mihin vuorokaudenaikaan tahansa sekä tietenkin kiinnostusta alaan."

Artturi vinkkaa Hätäkeskuslaitokseen töihin tuleville, että täällä tarvitaan hyvää huumorintajua sekä reipasta ja avointa asennetta.

"Parasta virastossamme on loistavat duunikaverit, erittäin mahtava työvuororytmi, esimerkillisesti järjestetty ja hyvin toimiva työterveyshuolto sekä duunipaikalla sijaitseva punttisali. Toivon viiden vuoden kuluttua työskenteleväni edelleen samassa virastossa ja toivon mukaan vuoromestarin virassa."