Teemu Pietilä

Teemu Pietilä toimii pelastustoiminnan opettajana.

"Työhöni kuuluu monipuolisesti niin pelastajien, alipäällystön, päällystön kuin ammatillisten täydennyskurssien koulutustehtäviä sekä kansainvälisiä täydennyskoulutuskursseja englannin kielellä. Työ on haastavaa, monipuolista ja fyysistä, mutta myös hyvin palkitsevaa. Opetukseen kuuluu niin teoriaopetusta kuin käytännön harjoituspäiviä Pelastusopiston harjoitusalueella. Työssä on hallittava pelastusalan laajan tehtäväkentän kaikki osa-alueet lähtien pelastajan perustaidoista aina vaativiin erikoistehtäviin, kuten savusukellukseen ja korkealla työskentelyyn.

Työilmapiiri Pelastusopistolla on innostava ja työteliäs sekä kollegoina on alan huippuosaajia. Kysymykseen mitä teen viiden vuoden kuluttua; Pelastusopistolla painan pitkää päivää ja osallistun opetuksen kehittämiseen aktiivisesti.  

Tulin Pelastusopistolle töihin hakemalla itse aktiivisesti mahdollisuutta työskennellä täällä. Taustaltani olen käytännössä Pelastusopiston oma kasvatti. Olen pelastaja vuosimallia 2000 ja paloesimies vuodelta 2009. Ammatilliseksi opettajaksi valmistuin vuonna 2018, mikä on tuonut ammatillisuuteeni lisää monipuolisuutta ja pedagogista näkemystä."