Satu Koivu

Henkilöstön kehittämispäällikkö kantaa huolta osaamisesta ja työhyvinvoinnista koko poliisissa

Satu Koivu työskentelee henkilöstön kehittämispäällikkönä henkilöstö- ja neuvottelutoiminnan vastuualueella Poliisihallituksessa Helsingissä. Tehtävään hän siirtyi PORA III -uudistuksen yhteydessä Keski-Uudenmaan poliisilaitoksen hallinto- ja esikuntalinjan ylikomisarion tehtävästä.

Henkilöstön kehittämispäällikön työhön kuuluu poliisin koulutuksen, tutkimuksen ja yleensäkin osaamisen ohjaus ja kehittäminen sekä henkilöstön työhyvinvointiin ja jälkihoitoon liittyvät asiat sekä Poliisihallituksessa että koko poliisissa.

Monipuolisuus on poliisihallinnon suola

Poliisin uraa Satu Koivulla on takanaan 26 vuotta. Siihen kuuluu muun muassa poliisin kenttätyötä ja rikostutkintaa, kenttätyön johtamista, opetustyötä Poliisiammattikorkeakoulussa Espoon Otaniemessä (nykyinen Poliisiammattikorkeakoulu Tampereella) sekä siviilipoliisitehtäviä Palestiinassa.

Alun perin Satu Koivusta piti tulla rikoskemisti, ja hän opiskelikin kemiaa Teknillisessä korkeakoulussa. Poliisin ura veti kuitenkin puoleensa.

Satu Koivun mielestä tehtävien monipuolisuus on poliisihallinnon suola.

”Poliisihallinnossa on tarjolla hyvin erilaisia tehtäviä niin poliiseille kuin siviileillekin. Mahdollisuuksia on paljon, tarvitaan vaan rohkeutta.”

Näin hän on toiminut omalla urallaankin.

”En usko siihen, että elämää voi suunnitella kovin tarkasti etukäteen, vaikka toki tavoitteita ja päämääriä tulee olla ja näiden eteen on oltava valmis tekemään töitä. Omalla urallanikin olen tarttunut eteen tulleisiin tilaisuuksiin. Joskus ne ovat olleet hyppyjä tuntemattomaan, mutta näin jälkikäteen ajatelleen ne ovat kyllä kannattaneet.”

Uuden omaksuminen vaatii kasvamista

Rohkeuden ohella Satu Koivu korostaa kaikessa oppimisessa ja uuden omaksumisessa kasvamista. Uuden omaksuminen voi viedä hiukan aikaa, mutta se kannattaa. Hänen omalla urallaankin niin opettajan kuin esimiehen tehtävät ovat vaatineet kasvamista.  Ja uutta ajattelua vaatii nykyinenkin tehtävä, jossa työtä tehdään monilla eri tasoilla.

”On mietittävä asioita niin yksilön, ryhmän kuin koko organisaationkin kannalta,” hän sanoo.

Koulutuksen ja kaikenlaisen osaamisen kehittämisen tavoitteena Satu Koivun mukaan on se, että poliisin henkilöstö kykenisi jatkossakin vastaamaan ajan tarpeisiin. Tämän lisäksi kaikkien vaatimusten ja haasteiden keskellä työntekijöiden olisi voitava hyvin ja viihdyttävä työssään.

Näihin tavoitteisiin on hänen mukaansa mahdollista yltää vain mahdollisimman laajalla yhteispelillä.

”Yksin ei kukaan saa aikaan juuri mitään, mutta yhdessä on mahdollisuus vaikuttaa tärkeisiin asioihin,” Satu Koivu sanoo.