Rajavartiolaitos

Rajavartiolaitos on kansainvälisesti arvostettu rajaturvallisuuden viranomainen. Päämääränämme on se, että Suomessa on Euroopan turvallisimmat raja- ja merialueet.

Miksi töihin Rajalle

Meillä pääset tekemään merkityksellistä ja haastavaa työtä sisäisen turvallisuuden puolesta. Työympäristö on monipuolinen ja vaihteleva: teemme työtä maalla, merellä ja ilmassa.

Rajavartiolaitos tarjoaa työtehtäviä niin siviileille kuin sotilaillekin. Mahdollisuudet oman ammattitaidon kehittämiseen ovat hyvät.

Toimintamme on valtakunnallista.

Miten töihin Rajalle

Raja- ja merivartijat koulutetaan Rajavartiolaitoksen Raja- ja merivartiokoulussa. Rajavartiolaitoksen upseerit puolestaan koulutetaan Maanpuolustuskorkeakoulussa yhdessä puolustusvoimien upseerien kanssa. Siviilivirkatehtäviimme haemme jatkuvasti eri alojen asiantuntijoita.

Millaisia työtehtäviä

Pääosa työntekijöistämme on rajavartijoita, jotka työskentelevät rajanylityspaikoilla esimerkiksi rajatarkastajina, vuoropäälliköinä, rikostutkijoina ja koiranohjaajina. Maastorajalla työskentelevät rajavartijat voivat olla esimerkiksi rajavartioasemien partionjohtajia, partio- ja vartiomiehiä sekä koiranohjaajia. Merivartijat suorittavat samoja tehtäviä satamissa ja Helsinki-Vantaan lentoasemalla sekä merivartioasemilla ja vartiolaivoilla. Lisäksi toimenkuvaan kuuluu pelastus- ja avustustehtäviä sekä rajoitetusti tullivalvonta- ja poliisitehtäviä.

Rajavartiolaitoksen upseerit ja opistoupseerit palvelevat suunnittelu-, johto- ja koulutustehtävissä. Lisäksi Rajavartiolaitoksessa palvelee teknillisen alan erikoisupseereita.

Siviileitä työskentelee erityisesti taloushallinnon, teknisen alan, viestinnän ja henkilöstöalan tehtävissä.

Ladataan...
Julkaistu 21.10.2014 klo 11.59, päivitetty 6.7.2022 klo 15.20

Kaksi rajavartijaa

Yhteystiedot

Rajavartiolaitoksen tehtävistä vastaa yhdeksän hallintoyksikköä, jotka sijoittuvat alueellisesti ympäri Suomen. Esikunta sijaitsee Helsingissä.

Valtakunnallinen vaihde
0295 420 000

Lisätietoa:

Tule töihin rajavartiolaitokseen

Sosiaalinen media:

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn