Tiina Landström

Johdon sihteeri Tiina Landström työskentelee ministeriön hallintoyksikön johdon sihteeripalvelut -ryhmässä.

Minkälaisia tehtäviä teet ministeriössä?

 Olen valtiosihteeri Marjo Anttooran sihteeri eli avustan valtiosihteeriä hänen jokapäiväisessä työssään puhelinliikenteestä matkojen järjestelyyn ja kaikkeen siltä väliltä. Työni on monipuolista ja politiikka tuo siihen oman lisämausteensa.

 Tarvittaessa toimin ministerin sihteerin sijaisena ja erityisavustajien sihteerin sijaisena.

 Mikä nyt on ajankohtaista työssäsi?

 Iltapäivälehtien lööpeistä voi lukea, mikä on milloinkin ajankohtaista normaalin sihteerityön ohella. Sisäministeriön hallinnonalaan liittyvät ajankohtaiset puheenaiheet näkyvät työpäivässä.

 Miten päädyit ministeriöön töihin?

 Olen aikaisemmalta koulutukseltani röntgenhoitaja. Työskennellessäni usean vuoden ajan Syöpä- ja sädehoitoklinikalla totesin kaipaavani henkisesti kevyempää työtä ja hakeuduin silloiseen Helsingin sihteeriopistoon.

 Tulin tammikuussa 1993 sihteeriharjoittelijaksi sisäministeriöön ja pääsin heti kylmiltään liikkuvan poliisin päällikön sihteerin sijaiseksi. Muistan vieläkin, kuinka yksi työtehtävistäni oli aamulla keskusradion välityksellä toivottaa hyvää huomenta ja kutsua osaston työntekijät aamukahville. Ajat ovat kyllä tästä merkittävästi muuttuneet.

 Valmistuttuani sain osastosihteerin sijaisuuden rekisterihallintoyksiköstä vuonna 1997. Ehdin toimia useammassakin yksikössä osastosihteerinä ennen kuin siirryin alue- ja kuntaministeri Martti Korhosen erityisavustajan sihteeriksi ja siitä ministerin sihteeriksi. Ministeri vaihtui hallinto- ja kuntaministeri Hannes Manniseksi vuonna 2003.

 Välillä olin neljä vuotta ’vaihdossa’ valtionvarainministeriössä. Siirryin sinne hallituksen vaihtuessa vuonna 2007 valtiosihteerin sihteeriksi ja puoleksi vuodeksi ministeri Mari Kiviniemen sihteeriksi ennen hänen siirtymistään pääministeriksi.

 Oli erittäin mielenkiintoista huomata, miten samanlaista työ oli, vaikka ministeriö ja hallinnonala vaihtuivat toiseksi.

 Miten työn ja vapaa-ajan yhdistäminen onnistuu?

 Tässä minulla ei ole ongelmia. Työni hoituu virka-aikana ja lapseni ovat jo isoja, joten vapaa-ajalla voin harrastaa hyvällä omallatunnolla.

 Liikun paljon. Sauvakävelen, zumbaan, sienestän ja marjastan. Työmatkani sujuvat pyöräillen ympäri vuoden säässä kuin säässä. Luonto ja liikkuminen luonnossa antavat mielenrauhaa ja ovat hyvää vastapainoa työlle. Myös käsityöt, askartelu ja nikkarointi kuuluvat ehdottomasti vapaa-aikaani, ystäviä ja hyvää ruokaa unohtamatta.