Säteilyturvakeskus (STUK)

Säteilyturvakeskus (STUK) on säteily- ja ydinturvallisuutta valvova viranomainen ja asiantuntijaorganisaatio, jonka palveluksessa työskentelee noin 340 eri alojen asiantuntijaa. STUKin toiminnan tarkoitus on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. Tehtäväkenttämme on laaja, ja sillä menestyminen vaatii monialaista osaamista ja yhteistyötä. STUK valvoo ydinvoimalaitoksia, ydinmateriaaleja ja -jätteitä sekä säteilyn käyttöä terveydenhuollossa, teollisuudessa ja tutkimuksessa. STUKin toimenkuvaan kuuluu myös ionisoimattoman säteilyn, esimerkiksi solariumien, matkapuhelinten ja laserien valvonta.

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti turvallisuuden, laadun ja tuloksellisuuden parantamiseksi. Koemme työmme merkityksellisenä ja ymmärrämme sen vaikutuksen yhteiskunnan turvallisuuteen. Tavoitteenamme on maailman onnellisimmat virkamiehet, paras virasto ja tyytyväisimmät asiakkaat – säteilyturvallinen Suomi.

Millasta osaamista arvostamme?

STUKin vakinaisesta henkilöstöstä yli 80 prosenttia on suorittanut korkeakoulutason tutkinnon. Työllistämme säteily- ja ydinturva-alan ammattilaisten lisäksi myös kymmeniä muiden alojen ammattilaisia; yleisin koulutustausta on teknillistieteellinen tai luonnontieteellinen.

Asiaosaamisen lisäksi arvostamme työn kannalta keskeisiä taitoja, kuten tietojärjestelmä- ja viestintäosaamista. Meillä arvostetaan myös hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä halua ammatilliseen kehittymiseen.

Vuosittain meillä on avoinna lukuisia harjoittelupaikkoja eri aloilta, ja tarjoamme myös mahdollisuuksia opinnäytetyön tekemiseen. Järjestämme siviilipalveluspaikkoja edellyttäen, että henkilöllä on STUKin toimialaan liittyvää koulutusta tai osaamista.

Mitä tarjoamme työnantajana?

STUKissa osaava, motivoitunut ja hyvinvoiva henkilöstö on onnistuneen toiminnan lähtökohta. Panostamme osaamisen kehittämiseen ja tuemme työhyvinvointia mm. kattavalla työterveyshuollolla, joustavilla työajoilla sekä liikunta- ja kulttuurieduilla.

Olemme asiantuntijayhteisö, jossa käydään kiinnostavia keskusteluita, jaetaan asiantuntemusta ja tehdään mitä luvataan. Me uudistamme, kyseenalaistamme ja kehitämme toimintaamme aktiivisesti.

Työskentelemme uudessa, modernissa ja meille suunnitellussa toimitilassa Vantaalla (Jokiniemenkuja 1). Läsnätyön ohella teemme myös etätyötä, josta sovitaan tehtäväkohtaisesti

Tutustu verkkosivuillamme, millainen työpaikka ja virasto olemme.

Katso työantajalupauksiimme liittyvät videomme tästä:

Avoimet työpaikkamme löydät alta.

Ladataan...
Julkaistu 23.10.2014 klo 9.36, päivitetty 4.10.2022 klo 8.28

STUKin toimitalo.

Yhteystiedot

Säteilyturvakeskus                   Jokiniemenkuja 1
01370 Vantaa  
Vaihde (09) 759 881

Sosiaalinen media

Facebook

Instagram

LinkedIn

Twitter

YouTube