Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira)

Valvira on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla toimiva keskusvirasto, jonka tehtävänä on valvoa, että sosiaali- ja terveydenhuollossa, varhaiskasvatuksessa, alkoholiin liittyvissä elinkeinoissa sekä ympäristöterveydenhuollossa toimitaan lainsäädännön mukaisesti. Hoidamme myös näihin asiakokonaisuuksiin liittyvää ohjausta ja lupahallintoa ja ylläpidämme lukuisia rekisterejä työmme eri sisältöalueilla. Myös tupakkaan liittyvät monenlaiset tehtävät kuuluvat Valviralle. Lisäksi osallistumme sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta aktiivisesti lainsäädännön valmisteluun ja edustamme Suomea erilaisissa asioissa EU:ssa.

Meille valviralaisille tärkeä tekijä on työn merkityksellisyys, sillä työmme tavoitteena on parantaa kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia valvonnan avulla.  Tämän tavoitteen eteen meillä työskentelee noin 170 henkilöä kahdella paikkakunnalla – Helsingissä ja Rovaniemellä.

Teemme töitä moniammatillisessa asiantuntijaorganisaatiossa. Meillä työskentelee muun muassa juristeja, lääkäreitä, hoitotyön ammattilaisia, yhteiskuntatieteilijöitä, ympäristöterveydenhuollon ammattilaisia, henkilöstö- ja taloushallinnon asiantuntijoita, it-ammattilaisia sekä assistentteja. Vaikka monella virkamiehistämme on jo takana merkittävä ura oman alansa asiantuntijatehtävissä, niin löytyy meiltä myös asiantuntijauraansa vasta aloittelevia henkilöitä.

Vuosittaisissa työtyytyväisyyskyselyissä olemme saaneet hyviä tuloksia. Esimerkiksi työn ja yksityiselämän yhteensovittaminen sekä työn tarkoitus ja tavoitteellisuus on arvioitu useana vuonna yli neljän keskiarvolla (asteikolla 1-5). Sidosryhmä- ja asiakaskyselyissä meitä pidetään asiantuntevina, luotettavina ja puolueettomina.

Tutustu Valviraan ja valviralaisiin tarkemmin verkkosivujemme Töissä Valvirassa -osiossa.

Ladataan...
Julkaistu 10.3.2015 klo 9.29, päivitetty 26.9.2023 klo 12.41

Valviran työntekijöitä toimistossa.

Hyvä tietää meistä

Päätoimipisteemme sijaitsee Helsingissä, ja meillä on reilun parinkymmenen hengen osasto Rovaniemellä.

Yhteystiedot

Käyntiosoite: Ratapihantie 9,
00520 Helsinki

Puhelinvaihde: 0295 209 111

Postiosoite:  PL 43, 00521 Helsinki

Faksi: 0295 209 700

Valviran verkkosivusto