Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira)

Valvira on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla toimiva keskusvirasto, jonka tehtävänä on valvoa, että sosiaali- ja terveydenhuollossa, varhaiskasvatuksessa, alkoholiin liittyvissä elinkeinoissa sekä ympäristöterveydenhuollossa toimitaan lainsäädännön mukaisesti. Hoidamme myös näihin asiakokonaisuuksiin liittyvää ohjausta ja lupahallintoa ja ylläpidämme lukuisia rekisterejä työmme eri sisältöalueilla. Myös tupakkaan liittyvät monenlaiset tehtävät kuuluvat Valviralle. Työmme tavoitteena on parantaa kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia valvonnan avulla.

Vuoden 2020 alussa Valvirassa työskentelee reilut 160 henkilöä. Olemme asiantuntijavirasto, ja koulutustaustamme on kirjava. Meillä työskentelee esimerkiksi juristeja, lääkäreitä, hoitotyön ammattilaisia, yhteiskuntatieteilijöitä, ympäristöterveydenhuollon ammattilaisia, taloushallinnon asiantuntijoita, it-ammattilaisia, assistentteja ja sihteereitä. Tullessaan Valviraan monella virkamiehistämme on jo takanaan merkittävä ura oman alansa asiantuntijatehtävissä.

Moniammatillinen työympäristö antaa monenlaisia virikkeitä ja mahdollistaa monipuolisen yhteistyön eri alan ammattilaisten kesken. Vuosittaisissa työtyytyväisyyskyselyissä olemme valtionhallinnon keskiarvon paremmalla puolella. Sidosryhmä- ja asiakaskyselyissä meitä pidetään asiantuntevina, luotettavina ja puolueettomina.

Valvirassa olemme yhteiskunnallisella näköalapaikalla. Osallistumme sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta aktiivisesti lainsäädännön valmisteluun ja edustamme Suomea erilaisissa asioissa EU:ssa. Mm. terveydenhuollon ammattihenkilöitä koskevat asiat ja alkoholikysymykset liittyvät asiat vievät virkamiehiämme Brysseliin.

Ladataan...
Julkaistu 10.3.2015 klo 9.29, päivitetty 21.8.2020 klo 13.39

Valviran työntekijöitä toimistossa.

Hyvä tietää meistä

Päätoimipisteemme sijaitsee Helsingissä, ja meillä on reilun parinkymmenen hengen osasto Rovaniemellä.

Yhteystiedot

Käyntiosoite: Ratapihantie 9,
00520 Helsinki

Puhelinvaihde: 0295 209 111

Postiosoite:  PL 43, 00521 Helsinki

Faksi: 0295 209 700

Valviran verkkosivusto