Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto (Valvira)

Valvira on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla toimiva keskusvirasto, jonka tehtävänä on valvoa, että sosiaali- ja terveydenhuollossa, alkoholiin liittyvissä elinkeinoissa sekä ympäristöterveydenhuollossa toimitaan lainsäädännön mukaisesti. Hoidamme myös näihin asiakokonaisuuksiin liittyvää ohjausta ja lupahallintoa ja ylläpidämme lukuisia rekisterejä työmme eri sisältöalueilla. Myös tupakkaan liittyvät monenlaiset tehtävät kuuluvat Valviralle. Työmme tavoitteena on parantaa kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia valvonnan avulla.

Vuoden 2015 alussa Valvirassa työskenteli reilut 160 henkilöä. Olemme asiantuntijavirasto, ja koulutustaustamme on kirjava. Meillä työskentelee esimerkiksi juristeja, lääkäreitä, hoitotyön ammattilaisia, yhteiskuntatieteilijöitä, insinöörejä, ympäristöterveydenhuollon ammattilaisia, taloushallinnon asiantuntijoita, it-ammattilaisia, assistentteja ja sihteereitä. Tullessaan Valviraan monella virkamiehistämme on jo takanaan merkittävä ura oman alansa asiantuntijatehtävissä.

Moniammatillinen työympäristö antaa monenlaisia virikkeitä ja mahdollistaa monipuolisen yhteistyön eri alan ammattilaisten kesken. Vuosittaisissa työtyytyväisyyskyselyissä olemme valtionhallinnon keskiarvon paremmalla puolella. Sidosryhmä- ja asiakaskyselyissä meitä pidetään asiantuntevina, luotettavina ja puolueettomina.

Valvirassa olemme yhteiskunnallisella näköalapaikalla. Osallistumme sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta aktiivisesti lainsäädännön valmisteluun ja edustamme Suomea erilaisissa asioissa EU:ssa. Mm. terveydenhuollon ammattihenkilöitä koskevat asiat, alkoholikysymykset ja terveydenhuollon laitteisiin ja tarvikkeisiin liittyvät asiat vievät virkamiehiämme Brysseliin.

Ladataan...
Julkaistu 10.3.2015 klo 9.29, päivitetty 17.1.2017 klo 10.54

Valvira

Hyvä tietää meistä

Päätoimipisteemme sijaitsee Helsingissä, ja meillä on parinkymmenen hengen osasto Rovaniemellä.


Yhteystiedot

Käyntiosoite: Mannerheimintie 103b, 00280 Helsinki
Puhelinvaihde: 0295 209 111
Postiosoite:  PL 210, 00281 Helsinki
Faksi: 0295 209 700

www.valvira.fi