Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentin kanslian tehtävänä on avustaa tasavallan presidenttiä presidentintoimeen kuuluvissa tehtävissä, hoitaa tasavallan presidentin hallintoasiat, säilyttää ja hoitaa tasavallan presidentin arkistoa sekä järjestää tasavallan presidentin ja hänen perheensä tarvitsemat henkilökohtaiset palvelut. Tasavallan presidentin kanslia myös huolehtii tasavallan presidentin henkilökohtaisesta ja hänen käytössään olevien tilojen turvallisuudesta. Tasavallan presidentin kanslian tehtävistä on säädetty lailla.

Kanslian toimipisteet sijaitsevat Helsingissä (Presidentinlinna, Mariankatu 1 sekä tasavallan presidentin virka-asunto Mäntyniemi) ja Naantalissa (tasavallan presidentin kesävirka-asunto Kultaranta). Kansliassa työskentelee noin 70 henkilöä. Kesäaikana Kultarannassa työskentelee tämän lisäksi parisenkymmentä kausityöntekijää. Kanslian tehtävissä työskentelee myös puolustusvoimien ja poliisin henkilöstöä.

Ladataan...
Julkaistu 11.12.2014 klo 14.21, päivitetty 24.8.2020 klo 10.02

Huoneisto.

Hyvä tietää meistä

Kansliassa työskentelevät asiantuntijat toimivat pääasiassa presidenttiä avustavissa tehtävissä ja hallinnossa. Kanslian työtehtävissä painottuvat erilaiset palvelu- ja ammattitehtävät.

Yhteystiedot

Tasavallan presidentin ja tasavallan presidentin kanslian postiosoite:

Mariankatu 2
00170 Helsinki