Anna Spikberg

Ekonomi yksityissektorilta valtiolle

Anna Spikberg työskentelee erikoistutkijana Kilpailu- ja kuluttajaviraston kilpailuvastuualueella.

”Olen opiskellut laskentatoimea ja koulutukseltani olen kauppatieteiden lisensiaatti. Tein yli vuosikymmenen mittaisen työuran yksityisellä sektorilla, viimeisimpänä sisäisen tarkastuksen tehtävissä.  Ajatus siitä, että olisi kiva toimia tehtävässä, jossa ei tarvitsisi myydä omia eettisiä arvoja, heräsi vähitellen.  Osallistuin kerran tilaisuuteen, jossa silloisen Kilpailuviraston apulaisjohtaja kertoi viraston toiminnasta. Se vaikutti kiinnostavalle ja aloin seurata virastossa avautuvia paikkoja. Uudessa tehtävässä aloitin vuonna 2011 ja saan täällä Kilpailu- ja kuluttajavirastossa tehdä talouden kannalta merkityksellistä työtä. Tässä työssä pyritään pitämään kotimainen yrityskenttä rehellisenä, koska se on myös kuluttajien etujen mukaista.”

”Vahva talouspuolen osaaminen ja sisäisen tarkastuksen tuntemus ovat avuksi työssäni.  Tiedän millaista tietoa yrityksistä on saatavilla. Teen työssäni kilpailun rajoituksiin liittyviä analyysejä. Käytännössä selvitän tapausten taustoja, etsin tietoja ja suunnittelen millaisia tietopyyntöjä lähetämme yrityksiin, joita epäillään kilpailulainrikkomuksista.  Tietojen analysointi, tulkinta ja johtopäätösten kirjoittaminen ovat tärkeä osa työtäni.  Tarpeen mukaan menemme tarkastuskäynneille yrityksiin etsimään tietoja ja silloin tehdään pidempiä työpäiviä.”

”Hyvät työtoverit ja esimiehet ovat työpäivien parhaimpia puolia. On helppo mennä kollegan luokse sparraamaan omia ajatuksia.  Työnkuvaani kuuluukin kollegoiden tapaustutkimusten konsultointi. Pitkä kokemus yritysmaailmasta ja käytännön laskentatoimen osaaminen auttavat lähestymään asioita eri tavoin.”