Ulkoministeriö

Ulkoministeriö edistää Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia sekä toimii turvallisen ja oikeudenmukaisen maailman hyväksi. Ulkoministeriö ja sen alainen edustustoverkko ulkomailla palvelevat suomalaisia, suomalaista talouselämää ja yhteiskuntaa, valtion johtoa sekä eduskuntaa. Työn kirjo ulottuu valtioiden välisten suhteiden hoidosta yksittäisten kansalaisten avustamiseen.

Video: Työtä Suomen ja suomalaisten hyväksi.

Ulkoministeriö rekrytoi uusia työntekijöitä pääsääntöisesti kahdella yhteishaulla: Kavakun kautta diplomaattiuralle ja Halkun kautta erilaisiin hallintouran tehtäviin

Diplomaattiura tarjoaa mahdollisuuden työskennellä kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä. Hallintouran tehtäviin kuuluvat muun muassa assistenttitehtävät, kansalaispalvelu- ja yleishallintotehtävät sekä muut avustavat tehtävät. Molempiin uriin kuuluu säännöllinen tehtäväkierto, joka koostuu keskimäärin 3–4 vuoden työjaksoista sekä kotimaassa että ulkomaanedustuksessa.

Lisäksi ministeriössä työskentelee erityisvirkamiehiä ja jonkin verran myös työsopimussuhteista henkilökuntaa. Erityisvirkamiehet työskentelevät esimerkiksi lakimiehinä, kehityspolitiikan neuvonantajina tai erilaisissa tehtävissä tarkastajina tai ylitarkastajina.

Ulkoasiainhallinnossa on henkilökuntaa yhteensä noin 2400, joista Suomessa 850 henkilöä. Maailmalla olevissa 90:ssä edustustossa ja toimipisteessä työskentelee yli 500 Suomesta lähetettyä henkilöä. Lisäksi edustustojen palveluksessa on yli 900 paikallisesti palkattua työntekijää.

Ulkoministeriön verkkosivuilta saat lisää tietoa uramahdollisuuksista ulkoasianhallinnossa sekä haettavana olevista työpaikoista.
 

Ladataan...
Julkaistu 17.10.2014 klo 14.30, päivitetty 2.9.2020 klo 19.07

Ulkoministeriön logo.                                                      

Yhteystiedot

Ulkoministeriö
PL 176
00023 Valtioneuvosto

Puh: 0295 16001 (valtioneuvoston vaihde)
Fax: (09) 629 840 tai 1605 5799

Ulkoministeriön verkkosivut


Sosiaalinen media

Facebook

Twitter

Flickr

Youtube