Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriössä (VM) teet merkityksellistä asiantuntijatyötä julkishallinnon näköalapaikalla.

Valtiovarainministeriö on talouden, julkisen hallinnon ja toimintatapojen vahva uudistaja, ohjaaja ja toimintaedellytysten luoja. Teemme vuosittain valtion talousarvion, valmistelemme hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja toimimme veropolitiikan asiantuntijana. Vastaamme myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta sekä kuntahallinnon lainsäädännön ja kuntatalouden kehittämisestä. Valmistelemme periaatteet julkisen hallinnon kehittämiseksi, kehitämme valtionhallinnon ohjausjärjestelmiä ja näytämme suuntaa julkisen hallinnon digitalisaatiolle. Laajaan tehtäväkenttäämme kuuluu lisäksi valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikka.

Teemme paljon kansainvälistä yhteistyötä. Osallistumme Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen ja rahoituslaitosten toimintaan.

Laaja toimialueemme ja kansainväliset verkostomme tarjoavat uramahdollisuuksia ja hyvät edellytykset ammatilliseen kehittymiseen. Arvostamme ihmisiä, joita yhdistää halu kehittyä, kyky luoda uutta sekä tahto menestyä tulevaisuuden haasteissa. Meidät tunnetaan osaamisesta.

Ministeriössä työskentelee noin 360 henkilöä. Suuri osa henkilöstöstämme toimii erilaisissa asiantuntijatehtävissä, joissa tarvitaan oikeustieteellistä, kaupallista tai yhteiskuntatieteellistä koulutusta. Noin kolmasosa henkilöstöstämme työskentelee tärkeissä tukitehtävissä.

Tutustu #merkityksellistätyötä -videoihin

"Etsimme ratkaisuja kysymyksiin, joihin ei ole oikeita vastauksia”
Ylijohtaja Jani Pitkäniemi luo työssään puitteita maailman parhaalle kunnalliselle itsehallinnolle.

"Näköalapaikka Suomen talouspolitiikkaan"
Finanssineuvos Marja Paavonen toimii tulevien sukupolvien edunvalvojana.

"Parempaa arkea ihmisille"
Erityisasiantuntija Aleksi Kopponen kehittää entistä digitaalisempaa yhteiskuntaa.

Tutustu muihin  #merkityksellistätyötä -videoihin

Vain virkamieselämää

Kurkista VM:n virkamiesten työpäiviin! Vain virkamieselämää -sarjassa virkamiehet kertovat tavallisesta työpäivästään kameralle.

Harjoittelijaksi valtiovarainministeriöön

Valtiovarainministeriössä työskentelee vuosittain useita korkeakouluharjoittelijoita. Korkeakouluharjoittelijoiden rekrytointi hoidetaan yhteistyössä korkeakoulujen kanssa. Ministeriö ilmoittaa avoimista harjoittelupaikoista korkeakoulujen rekrytointipalvelu Aarresaaressa.

Millaista on olla harjoittelija ministeriössä? Videolla VM:ssä työskennelleet harjoittelijat kertovat omista kokemuksistaan.

Ladataan...
Julkaistu 13.10.2014 klo 15.34, päivitetty 1.8.2019 klo 12.21

VAL VM_Valtioneuvoston linna

Hyvä tietää meistä

Valtiovarainministeriö sijaitsee kahdessa eri toimipisteessä Helsingissä, Snellmaninkatu 1:ssä valtioneuvoston linnassa ja Mariankatu 9:ssä.

Ministeriön kokouskeskus on osoitteessa Mariankatu 9.

Yhteystiedot

Valtiovarainministeriö
Snellmaninkatu 1 A
00170 Helsinki

Puh. 0295 16001 (vaihde)

Seuraa meitä somessa 

LinkedIn
Twitter
YouTube