Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriössä (VM) teet merkityksellistä asiantuntijatyötä julkishallinnon näköalapaikalla.

Valtiovarainministeriö on talouden, julkisen hallinnon ja toimintatapojen vahva uudistaja, ohjaaja ja toimintaedellytysten luoja. Teemme vuosittain valtion talousarvion, valmistelemme hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja toimimme veropolitiikan asiantuntijana. Vastaamme myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta sekä kuntahallinnon lainsäädännön ja kuntatalouden kehittämisestä. Valmistelemme periaatteet julkisen hallinnon kehittämiseksi, kehitämme valtionhallinnon ohjausjärjestelmiä ja näytämme suuntaa julkisen hallinnon digitalisaatiolle. Laajaan tehtäväkenttäämme kuuluu lisäksi valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikka.

Teemme paljon kansainvälistä yhteistyötä. Osallistumme Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen ja rahoituslaitosten toimintaan.

Laaja toimialueemme ja kansainväliset verkostomme tarjoavat uramahdollisuuksia ja hyvät edellytykset ammatilliseen kehittymiseen. Arvostamme ihmisiä, joita yhdistää halu kehittyä, kyky luoda uutta sekä tahto menestyä tulevaisuuden haasteissa. Meidät tunnetaan osaamisesta.

Ministeriössä työskentelee noin 360 henkilöä. Suuri osa henkilöstöstämme toimii erilaisissa asiantuntijatehtävissä, joissa tarvitaan oikeustieteellistä, kaupallista tai yhteiskuntatieteellistä koulutusta. Noin kolmasosa henkilöstöstämme työskentelee tärkeissä tukitehtävissä.

Tutustu Merkityksellistä työtä -videoihin

"Etsimme ratkaisuja kysymyksiin, joihin ei ole oikeita vastauksia.”
Ylijohtaja Jani Pitkäniemi luo työssään puitteita maailman parhaalle kunnalliselle itsehallinnolle.

Assistentit ovat mukana VM:ssä monessa.
Katso, mitä assistentit ja assistenttiharjoittelijat kertovat.

Tutustu muihin  #merkityksellistätyötä -videoihin.

Vain virkamieselämää

Kurkista VM:n virkamiesten työpäiviin! Vain virkamieselämää -sarjassa virkamiehet kertovat tavallisesta työpäivästään kameralle.

Harjoittelijaksi valtiovarainministeriöön

Valtiovarainministeriössä työskentelee vuosittain useita korkeakouluharjoittelijoita. Korkeakouluharjoittelijoiden rekrytointi hoidetaan yhteistyössä korkeakoulujen kanssa. Ministeriö ilmoittaa avoimista harjoittelupaikoista korkeakoulujen rekrytointipalvelu Aarresaaressa.

Millaista on olla harjoittelija ministeriössä? Tutustu valtiovarainministeriön verkkosivuilla.

Ladataan...
Julkaistu 13.10.2014 klo 15.34, päivitetty 27.8.2020 klo 13.58

Valtioneuvoston linna.

Hyvä tietää meistä

Valtiovarainministeriö sijaitsee kahdessa eri toimipisteessä Helsingissä, Snellmaninkatu 1:ssä valtioneuvoston linnassa ja Mariankatu 9:ssä.

Ministeriön kokouskeskus on osoitteessa Mariankatu 9.

Yhteystiedot

Valtiovarainministeriö
Snellmaninkatu 1 A
00170 Helsinki

Puh. 0295 16001 (vaihde)

Sosiaalinen media 

LinkedIn

Twitter 

YouTube