Minna Luotonen

 Alkoholilupapäätökset ja valvonta-asiat täyttävät työpäivän

Minna Luotonen työskentelee Lounais-Suomen aluehallintovirastossa Turussa alkoholiylitarkastajana. Hänen toimialueensa on Turun ympäristökunnat ja saaristo, mutta valvonta-asioissa tarkastajat kiertävät yhdessä, joten koko alueen pitäisi tulla tutuksi.

Anniskelulupia, asiakastyötä ja valvontakäyntejä

Päiväni kuluvat anniskelulupahakemusten eri työvaiheissa, paljon asiakaspuheluita yms. Kun meille saapuu hakemus, pyydetään siitä erilaisia viranomaislausuntoja, riippuen hakemuksesta ja hakijasta. Meille virastoon tulee vajaita hakemuksia, joihin on pyydettävä lisäselvityksiä ennen luvan myöntämistä. Jossain vaiheessa päivää pyrin käymään läpi kaikki keskeneräiset hakemukset, josko joku niistä olisi jo valmis itse lupapäätöksen kirjoittamiseen. Kirjoitan sitten päätöksiä ja vien ne rekisteriin.

Lisäksi kirjaan viikonloppuvalvontojen tarkastuspöytäkirjoja, lähetän niistä aiheutuneita kuulemisia asiakkaille ja suunnittelen uuden valvontakäynnin ohjelmaa ja täytän alustavasti tarkastuspöytäkirjoja jo sitä varten. Ns. luppoaikaa ei jää. Koko ajan on menossa eri vaiheissa olevia hakemuksia.


Mukava ja kannustava työyksikkö tukee uutta virkamiestä

Yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut ja erilaisissa luottamustehtävissä vapaa-aikanaan vaikuttava Minna Luotonen on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri ja työskennellyt ennen aluehallintoon siirtymistään vahinkovakuutusyhtiössä omaisuuskorvauksissa. Alkoholilupahallintoon hän hakeutui alkuvuodesta 2014, kun virka kuulosti kiinnostavalta ja työ vaihtelevalta. Miesvaltaisen työyksikkönsä hän on kokenut mukavaksi ja kannustavaksi.
Ensimmäisestä päivästä alkaen tuntui kuin kotiin olisin tullut, hän toteaa.