Pelastusalan uralla aluehallintovirasto on luonteva jatkumo

Sampsa Lintunen toimii pelastusylitarkastajana Etelä-Suomen aluehallintoviraston pelastustoimi ja varautuminen -vastuualueella.  Aluehallintovirastoon hakeutuminen keväällä 2020 oli luonnollinen jatkumo hänen urakehityksessään. Etenkin hyvät etätyömahdollisuudet, monipuoliset työtoimitilat ja säännöllinen työaika houkuttelivat. 

– Ehdin edellisessä työpaikassani Etelä-Karjalan pelastuslaitoksessa kerryttää 15 vuotta työkokemusta pelastusalalta palomies-sairaankuljettajasta pelastuspäälliköksi asti. Minulla on pelastajatutkinto ja päällystötutkinto.

Sampsa halusi päästä tekemään jotain täysin uutta oman kutsumusalan saralla sekä haastaa itseään. Hän kokee, että aluehallintovirasto on hyvä työpaikka työssään kehittymään kiinnostuneelle. Samalla pääsee kehittämään alaa, jonka eteen työskentelee, Sampsan tapauksessa pelastusalaa.

– Haluan soveltaa osaamistani yhteisen hyvän eteen. Nykyinen työpaikkani mahdollista tämän, Sampsa toteaa.

Monipuolisia työtehtäviä, laaja verkostoitumismahdollisuus

Työssään Sampsa näkee oman työn merkityksellisyyden joka päivä. 

– Toimimme työssämme ihmisten ja alueiden parhaaksi. Meillä on työssämme yhteiskunnan turvallisuutta ohjaava rooli, ja tarkoituksemme on auttaa ja kuunnella.

Kahta juuri samanlaista työpäivää ei ole, vaan työ on hyvin muuttuvaista. Tämän lisäksi Sampsa pitää siitä, että saa tehdä työtä monialaisten verkostojen kanssa.

– Työni on monipuolista asiantuntijatyötä. Pääsen tekemään työtäni monien verkostojen risteämiskohdassa monialaisesti. Aluehallintovirastossa pääseekin luomaan laaja-alaisesti erilaisia kontakteja. Työtehtäviäni ovat valtakunnallisen pelastustoimen tilannekuvan muodostaminen, pelastuslaitosten valvonta sekä varautumiseen ja turvallisuussuunnitteluun liittyvät tehtävät.

Joustavuudella tyytyväisiä työntekijöitä

Sampsan mielestä aluehallintovirasto on osoittautunut erittäin joustavaksi työnantajaksi, ja uuteen työyhteisöön on päässyt vaivatta mukaan.

– Vaikka olenkin Etelä-Suomen aluehallintovirastolla töissä ja virallinen työpisteeni on Kouvolassa, voin tehdä töitä pääasiallisesti kotipaikkakunnaltani Lappeenrannasta käsin. Yksikössäni vallitsee hyvä henki.

*********

Etelä-Suomen aluehallintoviraston toimipaikat 

Hämeenlinna (päätoimipaikka) 
Helsinki  
Kouvola 
Lahti  
Lappeenranta