Harri Savilaakso

Olen Harri Savilaakso, Lapin maistraatin Kemijärven yksikön esimies. Toimin yksikön esimiestehtävissä ja muuttotiimin vetäjänä. Lisäksi tehtäviini kuuluu Lapin maistraatin yleishallinnon tehtäviä, mm. työsuojelupäällikkönä toimiminen. Työni on erittäin monipuolista ja haastavaa laajan toimenkuvan ansiosta.

Maistraattiin tulin töihin matkailuyrityksen esimiestehtävistä. Minulla on myös kunnallisvirkamies vuosia takanani. Työpäivääni kuuluu mm. kokousten valmistelua ja pitämistä, päivittäistä esimiestyötä ja ohjeistusta sekä oikaisuvaatimusten käsittelyä. Maistraatin yhteiset tehtävät vievät myös osan työajastani. Erikoistaitoja minulla on tietokoneisiin liittyen. Aikaisemmalta työuralta löytyy mm. ATK-tukihenkilönä työskentelyä. Tästä taidosta on ollut hyötyä erityisesti tietoturvavastaavan työssä.

Opistotason koulutus on antanut hyvän peruslähtökohdan tätä työhön ja työuran aikana käydyt johtamiskurssit ja lisäkoulutus ovat syventäneet esimiestaitoja. Maistraattiin päädyin töihin lehti-ilmoituksen perusteella kun koin että uudet haasteet kutsuvat yrityselämässä vietettyjen vuosien jälkeen.

Parasta tässä työssä on ollut sen monipuolisuus ja sopivassa määrin tapahtuva sosiaalisuus ja kohtaaminen niin asiakkaiden kuin työkavereiden kanssa. Uskon, että olen edelleen maistraatissa töissä täällä Lapissa myös viiden vuoden kuluttua. Ehkäpä vieläkin mielenkiintoisemmaksi päivitetyssä tehtävässäni.