Tervetuloa valtionhallintoon -päivä 12.6.2018

Julkaistu 20.6.2018 klo 10.30

Tervetuloa valtionhallintoon –päivä kokosi reilut 450 valtion korkeakouluharjoittelijaa kuulemaan, millaisia urapolkuja valtionhallinnossa voi rakentaa.

Päivän aluksi tarjoiltiin aamiaista ja verkostoitumismahdollisuuksia, kun ministeriöt ja virastot esittäytyivät Helsingin yliopiston Porthanian aulassa. Ennen lounasta kuultiin luentoja teemalla: Suomen valtionhallinto tänään. Punaisena lankana kulki viesti valtiosta avoimena, ajassa kiinni olevana työpaikkana, jossa mahdollisuudet aukeavat laajalle – varsinkin, jos uskaltaa rohkeasti verkostoitua.

Iltapäivä päättyi ministeriövierailuihin, jotka olivat päivän odotetuin osuus. ”Halusin päästä tutustumaan tiettyyn ministeriöön”, Tilastokeskuksen harjoittelija Mikaela Solatie kertoi. Myös Heidi Kurri Tilastokeskukselta kertoi odottavansa ministeriövierailua eniten, vaikka tunnelma oli kohdillaan myös virastomessuilla: ”Paljon on porukkaa ja vilskettä riittää”, Kurri kuvasi aamupäivän tilaisuutta.

VAL valtionhallinto twiitti

Mahdollisuus työllistyä valtiolle tulevaisuudessa oli myös aidosti esillä. Asiakkuuspäällikkö Sara-Lotta Moilanen oli pitämässä Oikeusrekisterikeskuksen ständiä ja kertoi, että tarkoituksena on paitsi lisätä viraston tunnettuutta myös kohdata mahdollisia tulevia työntekijöitä. ”Haluamme tehdä virastoamme tutummaksi opiskelijoilla ja tulevaisuuden tähdille – toivotaan, että täältä löytyisi meille työntekijöitä!” Moilanen kuvasi tilaisuutta virastonäkökulmasta.

Työllistyminen pyöri myös osallistujien mielessä. ”Herättelee ajatuksia, mahdollisuuksia on moneen suuntaan”, Tapani Veija valtiovarainministeriöstä pohti. Kenties Tapani ja muita harjoittelijoita nähdään #valtiollatöissä myös tulevaisuudessa!

VAL Tapani Veija_Tervetuloa valtionhallintoon 12062018

Kiitos vielä mukana olleille virastoille ja ministeriöille päivän mahdollistamisesta. Virkamieselämä jatkuu Twitterissä tunnisteella #valtiollatöissä – seuraa siis harkkareiden ja muiden päivityksiä ja postaa itsekin!

Viestintäharjoittelija Anna Maaranen, valtiovarainministeriö

Päivän ohjelmaa oli mahdollisuus seurata myös suorana verkkolähetyksenä. Tässä tilaisuudesta tehty tallenne.

Päivän esitykset:

Tutustu myös Kotuksen harjoittelijan, Vilma Vartiaisen kirjoittamaan juttuun: Kieli läpäisee koko hallinnon.