Juha-Pekka Konttinen

Tilastopäällikkö

Juha-Pekka Konttinen työskentelee Tilastokeskuksen Yritystilastot-yksikössä tilastopäällikkönä. Hän on innovaatiot, liikenne ja matkailu -vastuualueen esimies. Lisäksi hän osallistuu oman vastuualueen ulkopuolella erityisesti kehittämisprojekteihin ja työryhmätyöhön sekä on yksikön tilastojohtajan sijainen.

”Urani Tilastokeskuksessa on ollut täynnä monipuolisia tehtäviä. Tulin taloon vuonna 2004 harjoittelijana ja valmistuin kauppatieteiden maisteriksi vuonna 2005. Tämän jälkeen olen työskennellyt projektipäällikkönä, yliaktuaarina ja tiiminvetäjänä.

Nykyisessä työssäni vastaan ensisijaisesti oman vastuualueeni toiminnasta, ja osaavan ja innostuneen henkilöstön kanssa on mukava tehdä työtä. Työnsarkaa riittää paljon myös oman vastuualueeni ulkopuolella erityisesti kehittämispainotteisissa tehtävissä. Tärkeää on myös aktiivinen yhteydenpito niin kotimaisten kuin kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Vaihtelua työhön tuovat myös ulkomaan työmatkat muun muassa konsultoinnin ja tilastojen kehittämisen parissa.

Normaalisti päivät toistavat harvoin itseään ja suunnitelmat ehtivät muuttua päivän aikana moneen kertaa. Kiireen keskellä joustavat työajat ja tarvittaessa etätyö auttavat töiden organisoinnissa.

Tilastokeskus on aina kannustanut kehittämään osaamistani. Olen halunnut ja saanut olla monessa mukana. Tilastotyön lisäksi olen osallistunut monipuolisesti niin kotimaiseen kuin kansainväliseen kehittämistyöhön. Omasta aktiivisuudesta on myös palkittu ja olen päässyt laajentamaan ja monipuolistamaan tehtäviäni koko urani ajan.

Uskon että muuttuvassa maailmassa tarvitaan myös uudenlaisia tietoaineistoja ja tilastotietoa, jolla voidaan kuvata ja tukea yhteiskuntaa, päätöksentekoa ja tutkimusta. Tässä riittää tekemistä myös tuleville vuosille.”