Tilastokeskus

Tilastokeskus on monipuolinen yhteiskunnallisen tiedon tuottaja ja aktiivinen kansainvälisen tilastoyhteisön jäsen.

Tehtävänämme on yhdistää tieto tilastoiksi ja tietopalveluiksi kansalaisten, julkishallinnon ja tutkimustoiminnan tarpeita varten. Tilastojen tuottamisen lisäksi edistämme tilastotiedon käyttöä, kehitämme tilastomenetelmiä ja koordinoimme kansallista tilastotointa.

Meillä työskentelee yhteensä noin 900 eri alojen ammattilaista mm. tilastoalan- ja tilastomenetelmien, tietotekniikan, tietopalvelun ja viestinnän sekä hallinnon asiantuntijoina. Lisäksi meillä on tilastohaastattelijoita, jotka työskentelevät eri puolella Suomea.

Tyypillinen tilastokeskuslainen on korkeakoulutettu ja vakinaisessa palvelussuhteessa. Meitä yhdistää tyytyväisyys työn sisältöön ja haasteellisuuteen. Meillä on runsaasti pitkäaikaisia työntekijöitä.

Työmme lähtökohtia ovat riippumattomuus ja eettisyys. Haluamme olla turvallinen työnantaja ja panostamme pysyviin palvelussuhteisiin, henkilöstön kehittämiseen ja hyvinvointiin. Meillä on oma tilastoalan koulutusohjelma ja muutenkin hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet, tuettua harrastustoimintaa sekä hyvät liikuntatilat ja ohjattua liikuntaa.

Julkaistu 16.3.2015 klo 12.52, päivitetty 20.4.2015 klo 14.53

Tilastokeskus

Hyvä tietää meistä

Vuonna 1865 perustettu Tilastokeskus on ainoa suomalainen viranomainen, joka on perustettu tilastointia varten. Toimipaikkamme on Helsingissä, Kalasatamassa.

Yhteystiedot

Tilastokeskus
Vaihde: 029 551 1000
Käyntiosoite: Työpajankatu 13, 00580 Helsinki 
www.tilastokeskus.fi

Sosiaalinen media

www.facebook.com/tilastotohtori

Tilastotohtori hoitaa tiedon ja tilastojen puutostiloja sekä antaa vinkkejä informaatioähkyn helpottamiseksi.

https://twitter.com/tilastokeskus / https://twitter.com/finskstatistik / https://twitter.com/statsfinland

Linkedin

http://tietotrenditblogi.stat.fi/

Kirjoituksia ajankohtaisista ilmiöistä.