Anna Nousiainen

Maksuliikenteen ja luotonhallinnan asiantuntija

Tulliylitarkastaja Anna Nousiainen työskentelee Tullin ulkomaankauppa- ja verotusosastolla asiakkuuden ja veronkannon kehittämistehtävissä.

Työssä Tullissa saan yhdistää teoreettiset tiedot käytännön tekemiseen. Tullin toimintaympäristöön kuuluu niin kansainvälinen kauppapolitiikka, valvonta kuin verotuskysymyksetkin, ja työskentely asiakaskentässä tarjoaa kiinnostavaa näkemystä Suomen elinkeinoelämään. Maksuliikenteen sujuvuuden ja oikeellisuuden kehittäminen on innostava tehtävä, sillä siinä saan olla tekemisissä laajasti sekä sisäisten toimintojen että muiden viranomaisten kanssa.

Aloitin harmaan talouden torjuntaan erikoistuneessa yritystarkastusyksikössä, jossa uusi työntekijä pääsi heti työhön kiinni. Kun käytännön kokemus alasta kasvoi, oli luontevaa siirtyä katsomaan asioita prosessien kehittämisen ja suunnittelun näkökulmasta. Huomaan usein soveltaneeni työpäivän aikana juristin koulutuksen lisäksi kielitaitoa, organisointitaitoja, kaupallisen alan tuntemusta ja jopa esiintymiskokemusta. Pidän työni itsenäisyydestä ja vastuullisuudesta ja toisaalta siitä, että tässä talossa voin luottaa monialaisen ja asiantuntevan työyhteisön tukeen asioissa, jotka ovat oman alani ulkopuolella.

Mukavaa on, että Tullissa on vireä urheilukerhotoiminta ja mahdollisuuksia osallistua kansainvälisiin tapahtumiin yhdessä muiden Euroopan tullien edustajien kanssa.