Väestörekisterikeskus

Väestörekisterikeskus edistää yhteiskunnan digitalisointia ja sähköistä asiointia Suomessa. Vastuullamme olevien kokonaisuuksien häiriötön ja sujuva toiminta on yhteiskunnalle elintärkeää.

Ylläpidämme ja kehitämme maamme tärkeintä tietovarantoa, väestötietojärjestelmää, ja tarjoamme väestötietojärjestelmään pohjautuvia tietopalveluja viranomaisille sekä yrityksille.

Vastaamme varmennetun sähköisen asioinnin tuottamisesta Suomessa. Tuottamamme varmenteet takaavat turvallisen ja sujuvan sähköisen asioinnin ja työskentelyn mm. julkisessa hallinnossa ja sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla.

Tuotamme ja kehitämme Suomi.fi-palveluja kansalaisten, julkisen hallinnon ja yritysten käyttöön. Palvelujen muodostama kansallinen palveluarkkitehtuurikokonaisuus luo perusedellytykset julkisten sähköisten asiointipalveluiden toteuttamiselle ja suomalaisen yhteiskunnan digitalisoinnille.

Vaalitehtävistä vastuullamme ovat mm. äänioikeusrekisterin ja ehdokasrekisterien luominen, äänioikeusilmoitusten toimittaminen ja äänestyspaikkapalvelun tuottaminen.

Edistämme toiminnallamme yksityiselämän ja henkilötietojen suojaa ja tietoturvallisuutta sekä hyvän tietojenkäsittely- ja tiedonhallintatavan kehittämistä ja noudattamista.

Työtehtävät Väestörekisterikeskuksessa

Väestörekisterikeskuksen työtehtävät ovat mielenkiintoisia, haasteellisia ja itsenäisiä ja tarjoavat näköalapaikan sähköisten palveluiden kehittämiseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Käytössämme ovat nykyaikaiset ja jatkuvasti kehittyvät työvälineet ja toimimme modernissa työympäristössä. Pidämme monipuolisesti huolta henkilöstömme työhyvinvoinnista ja osaamisen kehittämisestä.

Huolehdimme henkilöstön työhyvinvoinnista mm. tarjoamalla ergonomiaa tukevat työvälineet, joustavat työajat, mahdollisuuden etätyöskentelyyn, liikunta- ja kulttuurisetelit, työmatkalipun, tuetun lounasruokailun sekä kattavat työterveyshuollon palvelut.

Tyypillisiä tehtäviä Väestörekisterikeskuksessa:

  • tuotepäällikkö
  • palveluvastaava
  • hankepäällikkö
  • kehityspäällikkö
  • lakimies
  • asiantuntija (esim. tietopalvelujen tai varmenteiden asiantuntija)
  • suunnittelija (esim. tietopalvelusuunnittelija tai varmennejärjestelmäsuunnittelija)

Lue lisää Väestörekisterikeskuksesta työnantajana ja tutustu videoihin, joissa henkilöstö kertoo omasta työstään VRK:n sivustolla.

9.11.2017
Työskentelen Väestörekisterikeskuksessa asiantuntijana.
31.7.2017
Työskentelen Väestörekisterikeskuksessa palvelupäällikkönä.
Ladataan...
Julkaistu 25.3.2015 klo 13.13, päivitetty 22.3.2019 klo 13.16

Väestörekisterikeskus

Hyvä tietää meistä

Väestörekisterikeskus on perustettu vuonna 1969 ja se toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Viraston toimitilat sijaitsevat Helsingin Sörnäisissä, Kokkolassa ja Kouvolassa. Väestörekisterikeskuksessa työskentelee noin 210 henkilöä. Heistä 57% on naisia ja 43 % miehiä. Väestörekisterikeskuksen työntekijöistä 73 %:lla on korkeakoulututkinto.

Yhteystiedot

Helsingin toimipaikka
Käyntiosoite: Lintulahdenkuja 4, Helsinki
 

Puh. 0295 535 001

www.vrk.fi

Linkedin

Twitter

Facebook