Sivi Palmén

Työskentelen rahoitusasiantuntijana valtion velanhallintaan liittyvissä tehtävissä Valtiokonttorin Rahoitustoimialalla Front Officessa. Osana tiimiä teen valtionvelan liikkeeseenlaskuihin, valtion kassanhallintaan ja konsernin valuuttakauppoihin liittyviä kauppoja rahoitusmarkkinoilla. Hoidan myös sijoittajasuhteita.

Työpaikkana Valtiokonttorin Rahoitustoimiala tarjoaa mahdollisuuden perehtyä valtion rahoitustoimintoihin ja lainanottoon sekä rahoitusmarkkinoiden toimintaan konkreettisella tasolla. Valtiokonttorilla on yhteistyökumppaneita monella taholla kotimaassa ja ulkomailla, ja dialogi on jatkuvaa.

Nopea reaktio- ja ongelmanratkaisukyky sekä hyvä kielitaito ovat edellytyksiä tässä työssä menestymiselle. Työni on monipuolista ja kansainvälistä, joten monenlaisia taitoja tarvitaan. Koulutukseltani olen kauppatieteiden sekä filosofian maisteri. Minusta tuli valtiokonttorilainen korkeakouluharjoittelun kautta vuonna 2010.

Vinkkinä Valtiokonttoriin töihin tuleville: Valtiokonttorin eri toimialoilla työskentelee joukko hyvin erilaisten alojen asiantuntijoita ja rautaisia ammattilaisia. Älä siis pelästy, jos eri toimialojen tehtävät eivät heti kättelyssä avaudu. Kokonaisuus hahmottuu paremmin ajan kanssa.

Parasta Valtiokonttorissa on asiantunteva ja mukava työyhteisö. Itsensä kehittämisen mahdollisuuksia on myös avautunut. Olen esimerkiksi tehnyt lyhyen virkamiesvaihdon Tukholmaan Riksgäldeniin. Itse olen ollut tyytyväinen työhöni täällä ja tulevaisuus näyttää vakaalta.