Verohallinto

Verohallinnolla on suomalaisen yhteiskunnan turvaamisessa tärkeä rooli. Keräämme vuosittain yli 50 miljardia euroa verotuloja, joilla ylläpidetään ja kehitetään yhteiskunnan palveluja. Tehtävänämme on suorittaa verotus tarkasti, valppaasti ja ehdottoman tasapuolisesti ja tehdä veroasiat asiakkaille helpoiksi.

Verohallinnossa työskentelee lähes viisi tuhatta henkilöä ympäri Suomen. Olemme tutkitusti arvostettu ja kilpailukykyinen työnantaja. Verohallinnon työntekijänä pääset mukaan vaikuttamaan yhteiseen hyvinvointiin.

Monipuolisia työtehtäviä valtionhallinnossa

Yleisimmät Verohallinnon työntekijän tutkinnot ovat oikeustieteen kandidaatti ja maisteri, ekonomi ja tradenomi. Tulevaisuudessa tarvitsemme yhä enemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita työntekijöitä.

Uransa alkuvaiheessa voi verotuksen ammattilainen toimia esimerkiksi henkilöverotuksen, liikkeen- ja ammatinharjoittajien sekä yhtiöiden verotuksen ja valvonnan parissa. Uran edetessä on mahdollista kehittyä asiantuntijaksi joko alueelliseen verotoimistoon tai valtakunnalliseen ohjaus- ja kehittämisyksikköön.

Verotuksen ammattilaisten tukena työskentelee niin hallintohenkilöstöä kuin tietohallinnon ja viestinnän ammattilaisiakin, joten tarvitsemme palvelukseemme monen alan osaajia. Hyvä tietotekninen osaaminen ja kielitaito auttavat työssä onnistumisessa. Kaikissa tehtävissämme tarvitaan myös hyviä vuorovaikutustaitoja ja palveluasennetta.

Verohallinto tukee ja arvostaa työntekijöitään

Verohallinnon palkkausjärjestelmä on kannustava, ottaen huomioon sekä tehtävien vaativuuden että henkilökohtaisen menestyksen työtehtävässä. Liukuva työaika ja mahdollisuus etätöihin auttavat yhdistämään työ- ja vapaa-ajan joustavasti toisiinsa.

Panostamme osaamiseen, ja henkilöstömme arvostaa tarjoamaamme mahdollisuutta kehittää ammattiosaamista erilaisilla kursseilla tai virkamiesvaihdoilla kotimaassa ja ulkomailla.

Tuemme työntekijöidemme terveyttä ja jaksamista. Meillä on laadukas työterveyshuolto ja työsuhde-etuna tarjoamme työsuhdematkalippuja sekä liikunta- ja kulttuuriseteleitä. Lisäksi työntekijämme voivat hankkia kodin tietokoneeseen edulliset perusohjelmat sekä vuokrata verohallintolaisille tarkoitettuja lomapaikkoja edullisesti.

Arvostuksemme perustuu siihen, että toimintamme on luotettavaa ja yhdenmukaista ja henkilökuntamme on ammattitaitoista. Tavoitteenamme on olla Suomessa ja kansainvälisesti arvostettu organisaatio, yksi maailman parhaista verohallinnoista.


Katso video: Töihin Verohallintoon.

Video: Töissä Verohallinnossa - verkkoviestintäpäällikkö.

Video: Töissä Verohallinnossa - palveluasiantuntija.

Video: Töissä Verohallinnossa - ylitarkastaja.

Ladataan...
Julkaistu 14.10.2014 klo 13.20, päivitetty 2.3.2023 klo 12.03

Hyvä tietää meistä

Verohallinnon keräämät verot ovat julkisen talouden tärkein tulonlähde. Verovaroilla ylläpidetään ja kehitetään yhteiskunnan palveluja jokaisen suomalaisen hyväksi.

Yhteystiedot

Verohallinnon toimipisteiden yhteystiedot ja palvelunumerot löydät verkkosivuiltamme.