Hannu Ahola

Asuntomarkkina-asiantuntija on tiedon tuottamisen keskiössä

Hannu Ahola työskentelee asuntomarkkina-asiantuntijana ARAssa asumisen toimialalla. Hänellä on pitkä kokemus asuntokaupasta. Hän on toiminut Helsingissä kiinteistönvälittäjänä 1990-luvulla, Huoneistokeskuksessa koulutuspäällikkönä sekä myynti- ja paikallisjohtajana Kuopiossa ennen ARAan tuloaan. Kiinnostus asumiseen ja halu oppia uutta motivoi Hannua hakemaan paikkaa ARAsta.

ARAssa Hannun työnkuvaan kuuluu tietojen kerääminen, analysointi ja raportointi asuntomarkkinoista. Hän hoitaa vuosittain mm. asumisoikeusasuntojen ja kuntien vuokra-asuntojen markkinatietojen selvitystyön. Muita tehtäviä ovat ARA-tuotannon ja rakennuskustannusten julkaiseminen, Asuntojen.hintatiedot.fi- ja Asuntojenvuokrat.fi -palvelujen ylläpitäminen ja asiantuntijana toimiminen asumisen yhteistyöryhmissä. Vuoden 2014 alusta hän on toiminut henkilöstön edustajana ARAn johtokunnassa ja johtoryhmässä.

Hannu pitää ARAn roolia asumisen kentässä mielenkiintoisena. Se tarjoaa ARAlaisille mahdollisuuksia yhteistyöhön alan eri toimijoiden ja tutkijoiden välillä. Hän näkee asuntomarkkinat paljon laajemmasta näkökulmasta nyt kuin aikaisemmin: ne ovat paljon muutakin kuin vain asuntojen hintoja. Esimerkkinä täysin uudesta asiasta itselleen Ahola mainitsee asunnottomuuden, jota ARA tilastoi vuosittain.