Suomen ympäristökeskus

Oletko verkostoitunut ja kielitaitoinen luonnontieteilijä? Tai projektityöskentelyyn tottunut diplomi-insinööri? Etsitkö työtä, jolla on merkitystä?       

Miksi töihin Sykeen?

Työnhakijan kannalta kilpailuvalttinamme on työn sisältö. Työmme on yhteiskuntaa laajalti hyödyttävää ja siinä on pitkän aikavälin tavoitteita. Kansainvälisenä tutkimusorganisaationa tarjoamme myös työntekijöidemme käyttöön kehittyneen tutkimusinfrastruktuurin ja mahdollisuudet kouluttautumiseen ja kehittymiseen työn ohessa. Tuemme myös työntekijöitämme työelämän joustoissa ja tarjoamme mahdollisuuden etätyöntekoon.

Millaista osaamista Sykessä tarvitaan?

Tarvitsemme ympäristöalan osaajia monilta eri koulutusaloilta teknisestä koulutuksesta bio- ja ympäristötieteisiin, muihin luonnontieteisiin ja yhteiskunnalliselle koulutusalalle.  Arvostamme erityisesti ylempää korkeakoulututkintoa tai tohtorin tutkintoa. Asiaosaamisen lisäksi työmme kannalta olennaista on muun muassa menetelmä-, tietojärjestelmä-, viestintä- ja hankintaosaaminen. Arvostamme myös ongelmanratkaisukykyä ja valmiuksia toimia kansainvälisessä ympäristössä.

Millaisia paikkoja on tarjolla?

Meillä on vuosittain useita rekrytointeja, ja yleensä kyseessä on määräaikainen tehtävä. Monet tehtävistä liittyvät projekteihin, joita varten saamme ulkopuolista rahoitusta. Haussa on myös vakituisia paikkoja, mutta niitä on vähemmän kuin määräaikaisia.

Miten Sykeen haetaan töihin?

Ulkoisessa haussa käytetään pääsääntöisesti valtion yhteistä sähköistä rekrytointijärjestelmää Valtiolle.fi-palvelua. Paras tapa seurata rekrytointia on ottaa käyttöön Valtiolle. fi:n hakuvahti. Kun järjestelmään tulee ilmoitus sopivasta työpaikasta, työnhakija saa sähköpostiinsa siitä tiedon ja hän voi täydentää järjestelmässä olevaa avointa hakemustaan tarjolla olevaa paikkaa vastaavaksi. Sykeen voi lähettää myös avoimia hakemuksia, mutta niitä ei käydä läpi silloin, kun julkinen haku on käynnissä.

Miten voi hakea Sykestä harjoittelupaikkaa?

Meillä työskentelee vuosittain useita kymmeniä eri alojen opiskelijoita harjoittelijoina. Sykeen palkataan opiskelijoita harjoittelijoiksi myös ulkomaalaisista oppilaitoksista. Näin tarjoamme heille näköalapaikan ympäristöalan asiantuntijalaitoksen tehtävien parissa.

Yliopisto-opiskelijat rekrytoidaan Sykeen pääsääntöisesti yliopisto-opiskelijoiden harjoittelujärjestelmän kautta. Syken yksiköt toimittavat harjoittelupaikkailmoitukset Aarresaari.net-sivuston kautta niille yliopistoille, joiden opiskelijoita halutaan harjoittelijoiksi. Ilmoituksia voi jättää ympäri vuoden.

Ammattikorkeakouluopiskelijoilla ei ole vastaavaa keskitettyä järjestelmää, vaan harjoittelupaikkaa haetaan suoraan Sykestä vapaamuotoisella hakemuksella.  Myös yliopisto-opiskelijat voivat hakea em. harjoittelujärjestelmästä huolimatta harjoittelupaikkaa suoraan Sykestä.

Asetamme harjoittelijavalinnoissa etusijalle sellaiset hakijat, jotka ovat oikeutettuja oppilaitoksen tarjoamaan harjoittelutukeen.

Tutustu verkkosivuillamme Suomen ympäristökeskukseen organisaationa ja työpaikkana.

Ladataan...
Julkaistu 2.12.2014 klo 9.11, päivitetty 15.2.2023 klo 11.17

Suomen ympäristökeskus.png

Yhteystiedot

Päätoimipaikka, Viikki
Latokartanonkaari 11
00790 Helsinki

Puhelinvaihde +358 295 251 000

Muut yhteystiedot: syke.fi

Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Oulussa, Jyväskylässä, Joensuussa ja Kuhmossa.

Syken verkkosivut

Sosiaalinen media

Facebook

Twitter (@Sykeinfo)

Instagram (@sykeresearch)

LinkedIn

YouTube