Uudistunut Valtiolle.fi-palvelu käytössä vuoden

Julkaistu 20.4.2016 klo 11.06

Valtiolle.fi-palvelu avautui vuosi sitten, ja samalla vanha Valtiolle.fi-nettisivusto ja Heli-rekrytointijärjestelmä poistuivat käytöstä. Sivuston osoite www.valtiolle.fi säilyi ennallaan, mutta järjestelmä vaihtui. Nyt uudistunut Valtiolle.fi-palvelu on ollut työnhakijoiden ja rekrytoijien käytössä vuoden.

Vuoden aikana sivustolla on ollut lähes kaksi miljoonaa käyntiä. Viikoittain sivustolla käydään keskimäärin 25 000 kertaa. Avoimia paikkoja järjestelmässä on puolestaan ollut haettavana noin 3600. Luku pitää sisällään sisäiset haut, virkajärjestelyt sekä julkiset haut. Hakemuksia järjestelmän kautta on lähetetty yli 100 000.

Vuoden aikana 226 virastoja on hoitanut rekrytointinsa Valtiolle.fi-järjestelmän kautta. Virastokäyttäjän näkökulmasta Valtiolle.fi-rekrytointijärjestelmän käyttöön otto on ollut kaiken kaikkiaan helppo, kertoo Palkeiden sovellusvastaava Heli Koivunen.

”Koulutimme omat esimiehemme heti keväällä, ja he ovat ottaneet valtiolle.fi-palvelun hyvin vastaan. He – kuten me pääkäyttäjätkin – olemme kokeneet järjestelmän helpoksi käyttää”, Koivunen kertoo.

”Sisäisiä hakijoita olemme kouluttaneet kesän ja syksyn aikana. Sisäinen liikkuvuus on tervetullut osio, jota käytämmekin ahkerasti”, Koivunen lisää. Koivunen kiittelee myös Valtiolle.fi:n Help Deskiä hyvästä palvelusta ja nopeasta reagoinnista.

Vuoden aikana Valtiolle.fi-rekrytointipalvelusta on pidetty myös erittäin suosittuja virastokäyttäjien koulutuksia, joita järjestetään aina tarpeen mukaan.


Sivustoa kehitetään palautteen pohjalta

Kun uudistettu Valtiolle.fi-palvelu oli ollut toiminnassa reilut puoli vuotta, toteutettiin sivustolla kävijäkysely. Tuolloin saadun palautteen mukaan sivusto sekä valtion uusi rekrytointijärjestelmä oli otettu työnhakijoiden keskuudessa suhteellisen hyvin vastaan. Avoimista palautteista saatiin runsaasti hyviä kehitysehdotuksia avoimien työpaikkojen selailun sekä hakuehtojen parantamiseen

Käsittelemme kaikki palautteet ja kehitämme sivustoa niiden pohjalta entistä käyttäjäystävällisempään suuntaan. Valtiolle.fi-sivustosta voi edelleen antaa palautetta sivuston alapalkista löytyvän Anna meille palautetta ‑linkin kautta. Yksittäisiin rekrytointeihin liittyvissä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan rekrytoinnista vastaavaan virastoon.


Valtiolle.fi tapahtumissa ja somessa


Vuoden aikana Valtiolle.fi-palvelu on ollut mukana mm. korkeakouluharjoittelijoille tarkoitetussa Tervetuloa valtionhallintoon -päivässä. Voit lukea viime vuoden tilaisuudesta tästä. Seuraava vastaava päivä järjestetään 14. kesäkuuta. Tapahtuman ohjelma ja ilmoittautumislomake julkaistaan valtiolle.fi-sivustolla lähiaikoina.

Lisäksi Valtiolle.fi oli mukana Lakimiespäivillä, niiden yhteydessä järjestetyillä rekrytointimessuilla sekä Contact Forum -messuilla.

Vuoden aikana Valtiolle.fi-palvelulle on avattu myös sosiaalisen median kanavia. Some-linkit löytyvät Valtiolle.fi-sivustolta sivun alapalkista.